Kompur uchamia się tylko po odłączeniu na chwie zasilania


(Pablo 89) #1

Płyta główna k8t neo 2 v2.0 procek amd 64 3500+ . tak jak w temacie uruchamia się jak od łącze go od sieci i wyjmę bateryjkę na chwile czyli kasuje się zawartość pamięci cmos.jak tylko noirmalnie wyłącze go to już się nie włączy trzeba jeszcze raz to samo robić .PROSZĘ O POMOC plis


(Bionicman) #2

Być może wyczerpała się bateryjka płyty głównej. Podaj też resztę konfiguracji włącznie z zasilaczem.


(Pablo 89) #3

przeczytaj jeszcze raz oco chodzi :wink: reszte sprawdziłem jest ok została płyta i procek


(Mskitek) #4

A ja miałem tak samo niedawno i robiłem tak chyba przez dwa tygodnie aż

mi się pokazało "SYSTEM HALT" czy jakoś tak i komputer się spalił poszło wszystko. pablo89comeback zaniósłbym kompa do serwisu zanim będzie za późno !


(Bionicman) #5

Albo zasilacz nie może ujechać.


(Mskitek) #6

Najpierw zastanów się czy wymieniałeś bateryjkę i od kiedy ją masz ....

Ale podtrzymuję to :

Jeszcze nie odgadłem dlaczego to się stało ale taki gostek z serwisu myśli, że była to właśnie bateryjka ....


(Mateusz 931) #7

Może zasiłka ? Jaka?


(Bionicman) #8

Prawdopodobnie miałeś jakiś badziewny zasilacz, który nie wytrzymał i zabrał ze soba całego kompa.


(Mskitek) #9

Dokładnie, ale to był komp z 2004 roku nic nie wymieniałem :stuck_out_tongue:


(Pablo 89) #10

komputer normalnie pracuje tyle że tem procka śfiruje mam dwa wentylatory giganty na obudowie dobre chłodzenie na pro. a w stresie dochodzi do 75 c i automatycznie sam się wyłancz(zabezpieczenie płyty niby)wczesniej w stresie jakieś 43c więc bardziej skłaniam się że to procek


(1kalor) #11

Zasiłkę bym zmienił na twoim miejscu....


(Pablo 89) #12

nic nie dało.Zmieniłem bateryjke i to samo.Najciekawsze jest to że w biosie tem. procka se rośnie aż się komp wyłączy (75c) a jak komp zdążyuruchomić windę to tem. stabilizuje się spada nawt do 29c