Kompute sam się włącza po zainstalowaniu nowego systemu


(Spolem) #1

Witam tak jak w temacie.

System XP SP3 został zainstalowany. Przedtem była Vista.

Laptop: HP Pavilion dv6000

Co się dzieje?: A więc. Włączę laptop wszystko ok. Wyłączę laptop, laptop zgasa jak by niby nic na 3-5s i sam się włącza.

Nie wiem o co kaman. Na Viście było wszystko ok.

Laptop był rozbierany, kable odłączane itp. Ale wszystko złączyłem jak było ( Czyściłem wiatrak )

Przycisk włącznika/wyłącznika jest ok bo sprawdzałem.

Proszę o pomoc :frowning:


(Qba Lukaszczyk) #2

Sprawdź czy w BIOSie jest ustawiona opcja "Auto boot after power failure" lub coś takiego.


(Spolem) #3

Niestety ustawienia takiego BRAK :frowning:


(Qba Lukaszczyk) #4

A jak kompletnie odłączysz naładowaną baterię, a potem podłączysz? Też wstaje sam?


(Spolem) #5

Niestety nie mam podłączonej baterii. Nawet nie mam po co jej wkładać bo wogulę nie trzyma. ( Jest tak dobita xD )


(Qba Lukaszczyk) #6

A jak odłączysz od prądu, a potem podłączysz? Też wstaje?


(Spolem) #7

Nie wtedy nie.

PS: Włożyłem baterie która nie trzyma ani 1s xD Podłączony do prądu lapek i tak się resetował.


(Qba Lukaszczyk) #8

Nie mam pojęcia co to może być :confused: Czekaj na odpowiedź kogoś innego.


(Tux4) #9

Przez Zamknij system czy przyciskiem od zasilania?


(Spolem) #10

Przez zamknij system.


(Tomaszruszczak) #11

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... ct=3236793 spróbuj pobrać sterowniki stąd to chyba pod twój model :).


(Tux4) #12

To może wyłączaj przyciskiem od zasilania :wink:


(Qba Lukaszczyk) #13

ziomalx1 , sterowniki nie mają nic do tego. To sprawa hardware'u. Możliwe, że BIOS siada.


(boczi) #14

SpOLeM , proszę poprawić rażący błąd ortograficzny w temacie. Używasz opcji EDYTUJ.


(Spolem) #15

Niestety to samo się dzieje :frowning:


(Tomaszruszczak) #16

No ale zainstalowac nie zaszkodzi są tam sterowniki od czipsetu i biosu a może pomoże w najgorszym przypadku 30 minut w plecy jego czasu :]


(Zajczyk95) #17

Cy problem też występuje jeżeli wyłączysz komputer poprzez przytrzymanie przycisku wyłączania?


(Spolem) #18

Hmm jeśli trzymam długo do stopnia że wyłączy się, to już się nie uruchamia.

Ale jeśli tylko kliknę przycisk Wyłącznika to system się wylogowuje i wyłącza. Ale po 2s od nowa odpala.

100% to nie jest jakaś hibernacja, bo sprawdzałem i wyłączałem takową funkcję.


(Zajczyk95) #19

Po twojej wypowiedzi (w sumie nie tylko tej ostatniej) stwierdzam, że wina leży na 100% po stronie windowsa...

Może głupio zabrzmi ale... odłącz internet od kompa i wtedy spróbuj czy po wyłączeniu nadal się włącza. pozdrawiam


(Spolem) #20

Próbowałem z internetem, bez i ciągle to samo. Oczywiście mam Wi-Fi nie jadę na kablu :?

-- Dodane 08.09.2011 (Cz) 14:23 --

Panowie to co mam robić dalej ?