Komputer chodzi wszystko się kreci, lecz nie daje obrazu

Witam mam taki problem gdy wlaczam komputer wszystko chodzi wszystko sie kreci lecz nie ma obrazu karta graficzna dziala i kostki RAMu tez pomocy co mam robic próbowałem juz wymieniac kostki lecz nic nie pomoglo nie mam speakera wiec nie slysze zadnych dzwiekow zasilacz tez jest dobry nie wiem co jest pomocy

spróbuj zresetować płytę główną zworką lub wyjmij baterię na parę minut, przeczyść sloty ram tak dla pewności

Juz to robilem nadal to samo :frowning:

Jeżeli jesteś pewny co do karty graficznej to może być uwalony slot karty na płycie.

No to lipa płyta w tedy do wywalenia bo nie ma zintegrowanej :confused:

Monitor sprawny? Kabel sprawny? Podaj model płyty głównej. Nagle przestało działać czy coś konkretnego robiłeś? Skąd pewność ,że karta sprawna?

Nagle przestalo dzialac czekaj zaraz napisze jaki model płyty a kable i monitor sprawne na 3 monitorach to samo nawet hdmi nie rychci

Sprawdź na jakiejś innej karcie jak masz możliwość.
Ja to wczoraj przerabiałem tylko mam na płycie dwa sloty na kartę i w drugim działa.

Sprawdzalem inna karte to samo

A model płyty głównej to Gigabyte GA 81945PL-g

To może być problem z płytą,prawdopodobnie slot na kartę uwalony.
Zupełnie nic się nie wyświetla,nawet start biosu?

Niestety jeśli zasilacz jest sprawny to obstawiam płytę. Ale nie slot to bardzo rzadka awaria by uwalić slot i raczej trzeba to zrobić fizycznie. No ale tak po kolii eliminując to zostało chyba samo mobo. Zasilacz na 100% sprawny?

Tak zasilacz sprawny tez juz wymieniany bo mam 3 i nadal to samo kostki RAM tez sprawne karta tak samo no nie wiem co z tym moze byc :confused:

Pixel tak nic zupelnie nic nie wyswietla poprostu jest czarny ekran ogolnie to musze skombjnowac speaker moze jakies piszczenie bedzie bo na stro nie sa opisane ile piszczen jaka awaria

Beepcode bardzo by się przydał to fakt. Sprawdź jeszcze czy nie widać jakiegoś wybrzuszenia na kondensatorach

Sprawdzalem nie ma ja ogolnie chodze do szkoly informatycznej i bede szedl do drugiej klasy technikum wiec zielony nie jestem no ale problem tkwi probowalem wszystkiego ale jesli dacie jakies trudne sprawy to ogarne to wiec mozecie pisac to co moglbym sprobowac zrobic :slight_smile:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba uruchomienia na jednej kości ram w dwóch różnych slotach wykluczymy zepsuty slot na ram ale mało to prawdopodobne by tak było.

Mozna tak sprobowac ale to wtedy jutro bym dal dopiero odpowiedz :slight_smile:

Ehhh to jest wlasnie sprawa dla typowych informatykow heh zawsze tkwi problem w czyms :stuck_out_tongue:

Ram także może powodować taki problem,trzeba sprawdzić,jak nie ram to może być płyta.