Komputer ciągle sie zawiesza

Witam, mam dość dziwny problem i nie wiem za bardzo jak sobie z nim poradzić.
Mam laptopa, który zawiesza się kilka minut po starcie systemu. Klika razy zdarzyło się że sie zresetował.
Sprawdzałem go w trybie awaryjnym i komputer działał bez zarzutu.
Próbowałem zainstalować na nowo system ale zawiesza sie podaczs instalacji przy rozpakowywaniu plików.
Pierwsze pomyślałem że to może dysk ale ten był wymieniany jakiś rok temu a pozatym nie działał by chyba w trybie awaryjnym.
Czy ktoś ma pomysł w czym może być problem?

edit
Próbowałem tez zainstalować Viste (poprzednio była 7ka) i komputer sie zawiesił podczas instalacji. Odpaliłem go normalnie ale po niedługim czasie od startu znowu sie zawiesił.

Był może czyszczony, nie pali obudowa ciepłem?

Z tego co mi wiadomo to był w jakimś serwisie własnie z powodu awarii dysku. Oprócz tego że był wymieniany HDD, był też czyszczony. Nie zauważyłem żeby sie jakoś specjalnie przegrzewał. Nawet chyba nie zdążyłby sie nagrzać bo zacina sie dosłownie po kilku minutach.

1 polubienie

Co pisze w Dzienniku Zdarzeń?

1 polubienie

Własnie zainstalowałem na nim starego, poczciwego XPka SP3. Komputer ruszył normalnie bez żadnych problemów i działa. Jest już włączony ponad godz i nic sie nie dzieje. Ale mam inny problem… Nie mogę znaleźć do niego sterowników.Laptop to Toshiba Satellite A300-20V. Pobierałem sterowniki ze strony producenta ale żaden nie działa. Próbowałem tez użyć programu EVEREST Home Edition ale nie przyniosło to rezultatu. Jakieś pomysły?

edit
Rozwiązałem problem ze sterownikami. Poradziłem sobie programem SlimDrivers.