siema…dzisiaj chciałem właczyc komputer…zaczoł mi tak pikac i wg i nie chciał sie właczyc…weszłęm do biosu i w boot zamaist nazwy dysku twradego jak powinno pisac hdd i jakes cyferki to pisało hard drive…zrobiłem reset płyty głownej i sie właczył ,i juz w biosie pisało normalnie dysk:hdd i jakes cyferki…::)juz tak dzieje mi przez jakis czas…kilka razy juz instalowałem sysytem …a obeznie mam xp sp3…płyta głowna asus p5kpl-am in/roem/si
Jeżeli był to ciągły pisk, to problem jest postronie ram-u. Podaj jaka to była ilość dźwięków, czy były długie czy krótkie i jaki masz bios - Award, Ami czy jakiś inny?
pisk krótki… kilka krotnie w odstapch co 1-2 sekundysekund…podczas gdy komputer sie włacza…pokazuje sie czarny obraz ,czasami tylko kreska migajaca…a czasami insert selecty boot takie długie zdanie ,nie potrafie przytoczyc…wersja biosu -AMI (09/14/09)
– Dodane 30.03.2010 (Wt) 10:48 –
nowa płyta głowna procesor i ram ,jedynie stary dysk i zasilacz 370 W,… moze to byc wina zasilacza//?? moze za małe napiecie wytwarza i dlatego/???nowe czesci mam juz około 2 miesiace… dysk sprawdzałem programem hd tune…i wszystko było wporzadku tak mi sie wydaje…raz czy dwa wyskoczył mi tez komunikat -błąd odczytu dysku,i tez wyjołem baterie i włozyłem i było ok przez kilka dni …a potem problem wraca!!
Hmm,to bedzie prboem z parzystością lub odświeżaniem ramu. Wyjmij i włóż kości jeszcze raz. Jeżeli to nic nie da, podmień je jedna po drugiej inną, na bank sprawną, i sprawdź czy problem będzie występować. Przy tej kości, przy której problem zniknie, należy wymienić ją na nową. Wydaje mi się, że tak jak pisał poprzednik jak najbardziej może to być za słaby zasilacz.