Komputer często się zawiesza przy uruchamianiu


(kordixx) #1

Dzieje się to akurat wtedy, gdy pokazuje się ten pasek ładowania. Muszę wtedy "na hama" resetować komputer i wtedy dopiero jest ok.

Poza tym klawiatura uaktywnia się dopiero zalogowaniu. Mam 2 systemy, i kiedy na początku wyświetla się lista tych systemów to muszę czekać 30 s, bo klawiatura nie działa.

http://wklej.org/id/4a4c35d7ac Log z ComboFix

http://wklej.org/id/fa94a8492e Log z HiJackThis

Co ciekawe, po przejechaniu ComboFixem klawiatura działa już normalnie. Czy mam jakiegoś wirusa?


(huber2t) #2

Logi ok


(kordixx) #3

tak? Bo avast po skanowaniui wyświetla ten screen:

avastscreenmj5.png


#4

U mnie było podobnie . Instalowałeś jakiś nowy sprzęt ? U mnie był za słaby zasilacz


(Cosik Ktosik) #5

Aby klawiatura ruszyła na starcie, wejdź do biosu i w integrated peripherals uaktywnij USB Keyboard Support. Możesz najpierw dodatkowo załadować ustawienia zoptymalizowane oraz w PC Health spisać napięcia.


(kordixx) #6

hę?

//EDIT

To "hę" mówiłem do piotera...


(Rivon) #7

kordixx , Słyszałeś kiedyś o tym, że Avast nawet sam na sobie widzi trojany ?


(huber2t) #8

Wyłącz i Włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum


(kordixx) #9

Po prostu nie działa. Czekam w nieskończoność. Nie widać żadnego komunikatu czy pasku ładowania. Dam moża screena:

kasperskyscreenmb8.png

Po prostu cały czas widać to okno i nic się w nim nie zmienia.


(huber2t) #10

Może tym:

Dr.WEB CureIt!


(kordixx) #11

Ok, nie wykrywa żadnych wirusów. Czy teraz jestem bezpieczny?