Witam, szukam komputera dla mojej dziewczyny.
Z wyglądu i parametrów przekonuje mnie Acer Aspire 3. Co o nim myślicie? Nigdy nie używałem komputera z tej firmy.
Ogólnie najlepiej byłoby kupić komputer bez systemu ponieważ ona już posiada windowsa 10 w starym komputerze. Tamten nie nadaje się już do użytku ale planujemy przenieść klucz.
Myślę o Acer Aspire 3 (NX.HM4EP.004) - czerwony
Jeśli uważacie że to słaby komputer to prosiłbym o radę w zakupie, najlepiej podanie konkretnego modelu. Najlepiej max 14 cali lub intensywny kolor czerwieni
Na firmę bym nie patrzył. Choć moim zdaniem Acer, aktualnie jeden z lepszej marek wśród laptopów.
Konfiguracja modelu jest przyzwoita, lecz sama konstrukcja i wyposażenie budżetowe.
Asus posiada lepszą matrycę AHVA, dodatkowo jest lżejszy. Jeżeli chodzi o Lenovo są jeszcze lepiej wykonanie, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, matryca IPS.
@ marcin20000
O tym nie wiedziałem ale nie rozumiem dlaczego, naklejka z kluczem jest czytelna i widać dokładnie ten kod to dlaczego nie mogę sformatować starego dysku i wgrać widnowsa na ten nowy?
@ Gajwer Lenovo Ideapad 530s-14 Ryzen 5/8GB/256/Win10 wygląda ciekawie, ma 14 cali.
Zastanawia mnie natomiast procesor: AMD Ryzen 5 2500U, nigdy nie miałem AMD
Bo nie kupiłeś Windowsa. Kupiłeś laptopa z preinstalowany systemem, klucz licencyjny Windowsa siedzi w płycie głównej starego laptopa i MS nie zweryfikuje na innym. Zresztą zrób test: spróbuj na jakimś starym dysku zainstalować i podać ten klucz, stawiam 99 do 1, że nie ruszy, a nawet jak ruszy, to i tak niezgodne z licencją.
Starsza generacja, jak cena dobra można brać. Wydajnościowo, jako procek, ustępuje i5-10000, ale ma trochę lepsza integrę.
Dzięki za wiadomość, muszę to sprawdzić.
Haha ale by było gdybym kupił jej komputer bez systemu hahaha. Dzięki za wiadomość.
Ogólnie nadal bym był skłonny w kierunku Acera ze względu na kolor.
Dzięki za rady!
Nic by się strasznego nie stało. Po prostu byś dokupił. Cena boksowego systemu z tym zainstalowanym już w laptopie jest tylko trochę wyższa a zaletą boksowego systemu jest to, że jak kupisz nowy komputer to system będziesz mógł na niego przenieść. Czego nie można zrobić kupując komputer już zainstalowanym systemem.
Tak/Nie.
Normalny box kosztuje 500 zł. Oczywiście możesz próbować z “używanym oprogramowaniem” za 200 zł np. Nie dam Ci jednak gwarancji, że będzie to bardziej legalne od Windowsa za 10 zł Allegro lub pobrania z Chomika. Działać może, tak jak gra pobrana z sieci, ale czy działanie = legalność… wątpię.