Komputer dla gracza do 7000zł co byście proponowali?

Chcę złożyc komputer typowo pod gry taki do 7000zł, oczywiście wszystko co potrzebne do sprawnego działania.Z tym że części mogę kupic tylko w tym sklepie: http://www.sklep.benchmark.pl/

a drugi typowo do biura do 3000zł, nie znam sie i chciałbym waszej dorady.

Pozdrawiam:)

zobacz może lepij kupić gotowy niekoniecznie w tym sklepie klik

dzięki stary dobry pomysł ale chciałbym jeszcze parę komputerów porównac i nie znam się za dobrze na tym więc liczę że wy możecie najwięcej wycisnac do tej kwoty

lepiej jest żłozyć gdyż wyjdzie lepszy za tą cenę

proc- Quad 6600 + chłodzenie dokupić

pamięci- Geil 2x2GB Black Dragon DDR2

karta graf- 2x8800gt

płyta gł- asus 680i

dysk tw- WD z końcówką AAKS z 16MB Cache, zalezy ile potrzebujesz 320GB powinno Ci styknąć

zasilacz- tagan U15 580W

obudowa wd uznania z chłodzeniem

napęd- LG H55L

i możesz kupić kartę dźwiękową Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer

tam ok 6150 zł wyszło bez obudowy i chłodzenia do proca

Nie będę doradzał doboru części, ale stwierdzę jedno, że lepiej kupić kompa za połowę tej kasy, bo gry i tak polecą, a drugą część wydać na dziewczynę 8) Po co ładować tyle kasy w kompa do grania, skoro za rok ów komputer będzie przeciętny, a za dwa to już trzeba będzie o zmianach myśleć. Jeżeli komp ma służyć do grania, to może lepiej kupić PS3 i nie martwić się żadnymi problemami z niedziałającymi grami:) Jak do grania to konsole

Zestaw przepłacony o kupe kasy.320 Mb GTS… śmiech… tylko i wyłącznie teraz GT mały koszt i wspaniała wydajność… a tak w ogóle to osadziłeś temat złym dziale… takie pytania rozwiązują chłopaki z działu Hardware,Sterowniki.

To zadaj sobie pytanie - po co kupiłem komputer?

Zawsze stracisz na wartości, a odwlekanie kupna nie ma sensu

Dzięki za odpowiedzi,cena 7000zł jest trochę wygórowana, a zamieściłem tego posta dziale Gry, ponieważ wydaje mi się ze ten dział odwiedzają w większości “gracze” i wiedzą co im najwięcej problemów sprawia w kompach,co by wymienili, albo jaki by złożyli komp na potrzeby grania.

Pozdrawiam jeszcze raz.

spytaj n00ba co gra w tibie 24 na dobe co to jest nvidia albo amd :smiley: nie będzie wiedział

Zgadzam sie z przedmówcą, z jedną poprawką. Porządnego kompa sklecisz za piątkę, a pozostałą dwójkę przeznacz może nie na dziewczynę, ale na porządny monitor - do gierek niezbędny

Jestem za.

Zestawów się nie kupuje.

Poszukaj tematów odpowiednich do twojego pytania.

Aha a ten zestaw do biura za 3k to można skleić w ładny PC do gierek…

Do biura to proponuje. Celerona 233 do tego 96 ramu i 8 Gb hdd.

Typowy do biura albo to co mam w podpisie żeby internet działał

Możesz mi napisać na PW. Złożymy odpowiedni zestaw.

Ja też proponowałbym GF 8800GT, najlepiej w jakiejś wersji Superclocked. Wtedy wydajnościowo podchodzi pod 8800GTX, a w SLI na pewno go pobija. Jeśli faktycznie jesteś maniakiem gier, to weź również pod uwagę PS3, chyba, że musi to być komputer i koniec :slight_smile:

Weź sobie kup to [http://www.komputronik.pl/Karty_graficz … ,id,42948/](http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_nVidia/GeForce_8800_ULTRA/EVGA_nForce_680i_SLI_Mainboard_Premium_BlackPearl_122_CK_NF68_AR GeForce_8800_Ultra_EVGA_768MB_TV 2x_DVI_PCI_E_BlackPearl/pelny,id,42948/) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

i dokup potrzebne ‘‘części’’ :slight_smile:

Złączono Posta : 20.11.2007 (Wto) 16:48

Nawet GF8800GTS 320mb jest mocniejszy w SLI od 8800GTX

mam jedną uwagę: skoro autor tematu ma do wydania 7 tysięcy na kompa, to może nie bawmy się w 8800 GTS czy GTX, tylko zaproponujmy od razu Ultra?

Najlepiej od razu w SLI :P:P:P

przecież podałem linka do 8800ultra… :? :? :? :? :?

dla ‘graczy’ radziłbym kupować konsole

to nigdy nie będzie to co komputer… :lol:

Widzę że problemy z czytaniem ?

A ten wyskakuje z konsolą…