Chcę złożyc komputer typowo pod gry taki do 7000zł, oczywiście wszystko co potrzebne do sprawnego działania.Z tym że części mogę kupic tylko w tym sklepie: http://www.sklep.benchmark.pl/
a drugi typowo do biura do 3000zł, nie znam sie i chciałbym waszej dorady.
dzięki stary dobry pomysł ale chciałbym jeszcze parę komputerów porównac i nie znam się za dobrze na tym więc liczę że wy możecie najwięcej wycisnac do tej kwoty
Nie będę doradzał doboru części, ale stwierdzę jedno, że lepiej kupić kompa za połowę tej kasy, bo gry i tak polecą, a drugą część wydać na dziewczynę 8) Po co ładować tyle kasy w kompa do grania, skoro za rok ów komputer będzie przeciętny, a za dwa to już trzeba będzie o zmianach myśleć. Jeżeli komp ma służyć do grania, to może lepiej kupić PS3 i nie martwić się żadnymi problemami z niedziałającymi grami:) Jak do grania to konsole
Zestaw przepłacony o kupe kasy.320 Mb GTS… śmiech… tylko i wyłącznie teraz GT mały koszt i wspaniała wydajność… a tak w ogóle to osadziłeś temat złym dziale… takie pytania rozwiązują chłopaki z działu Hardware,Sterowniki.
Dzięki za odpowiedzi,cena 7000zł jest trochę wygórowana, a zamieściłem tego posta dziale Gry, ponieważ wydaje mi się ze ten dział odwiedzają w większości “gracze” i wiedzą co im najwięcej problemów sprawia w kompach,co by wymienili, albo jaki by złożyli komp na potrzeby grania.
Zgadzam sie z przedmówcą, z jedną poprawką. Porządnego kompa sklecisz za piątkę, a pozostałą dwójkę przeznacz może nie na dziewczynę, ale na porządny monitor - do gierek niezbędny
Ja też proponowałbym GF 8800GT, najlepiej w jakiejś wersji Superclocked. Wtedy wydajnościowo podchodzi pod 8800GTX, a w SLI na pewno go pobija. Jeśli faktycznie jesteś maniakiem gier, to weź również pod uwagę PS3, chyba, że musi to być komputer i koniec