Temat chyba jasny oby admini też się zorientowali:)
Więc tak do tej pory gsy myślałem o wymianie komputer przed oczyma kłaniał mi się komputer klasy PC z dwurdzeniowym prockiem gdzieś koło 3 giga z 2-4 gb ramu dobrą grafiką i dużym dyskiem twardym.
Ale może moje postrzeganie świata jest ograniczone może warto zainwestować w lapka może będzie to lepsze rozwiązanie w końcu mobilne budżet to około 3000zł. Czy za to da sie kupić lapka jakiegoś porządnego? Czy dać sobie luz i myśleć o PC
Jeżeli z komputera korzystasz faktycznie tylko do grania to nie ma co gadać tylko nad PC się zastanawiać ;] Powiedz jaki budżet chcesz na to przeznaczyć i ktoś złoży ci konfiguracje
Jeśli myślisz o komputerze do grania to nie ma co się zastanwaiać ani nad PC ani nad lapkiem tylko nad Xboxem lub PS3…za pół roku napiszesz kolejnego posta : co wymienić bo gra mi nie działa jeśli zainwestujesz w PC a konsole masz na lata z lepszą grafiką,często nieosiągalną dla PC (no chyba że złożysz zestaw za kilka tysięcy to dorównasz konsoli graficznie na chwilę).
ja mam lapka do neta a do gier konsolę i się nie martwię czy jakaś gra mi pójdzie.
kolego, jak złoży sobie kompa to każda gra mu pójdzie przez okres najbliższych 2-3 lat, jak nie więcej (potem już pewnie nie na maxach), a jak coś nie będzie hulać po tym okresie wystarczy grafikę wymienić…
MariuszListecki , podałem ci 2 konfiguracje. Pierwsza jest z 2 rdzeniowym słabszym procesorem, ale za to z lepszą grafiką i DX11, natomiast druga ma b. wydajny procesor Core i5 i trochę słabszą grafikę - GeForce GTX275. Na ten moment jednak bardziej opłacalnym zestawem jest ten drugi z Core i5.
Ja w przeciwieństwie do mike_wroclaw nie gram w gry tylko dlatego że ma super grafe oczywiście xbox jest fajny i stosunkowo tani ale wolałbym nie wymieniać tv pod konsole a musiałbym tak uczynić wole to mieć w jednym miejscu czytaj w komputerze.
Gry mi mają się nie ciąć i jako tako wyglądać.
A takie pytanie jeżeli nie mam znajomego który mógłby mi złożyć kompa a sam nie chce sie za to brać to gdzie go najlepiej złożyć??
Grafę wymienić za 2-3 lata? sądzę że za 2-3 lata trzeba będzie wymienić kompa bo technologia cały czas idzie do przodu i zmiana samej gray może nie wnieść nic nowego…za graą pójdzie zasilacz, a może jeszcze do tego płyta główna itd…
no ale to są moje spostrzeżenie,nie każdy może się z tym zgodzić.
Starczy, ale nie podkręcaj na BOXowym chłodzeniu proca. Proponuję wziąć tańsze RAMy GooDRam 1600 MHz CL9 i za pozostałe fundusze kupić chłodzenie na procesor.
skitles01 twoja wypowiedźjest ciekawa zwłaszcz że twój podpis jest ciekawy bo chyba masz prawie takie same rany troche mniejsze takowanie i sie zastanawiam dlaczego mi doradzasz inny ram ze swojego jesteś nie zadowolony czy jak??
GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 lub z radiatorami A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Extreme Edition, Corsair 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 XMS3 o 60 zł droższe, a potem to już masz te moje, ale stawiam na GoodRamy.