Kiepska płyta no i ta zaintegorwan a grafika obiniża wydajność całęgo zestawu…
Tak, będzie pasował. Problemu mieć niepowienenś. Tylko jeśli zamierzasz kecić to radze kupić 350W. tego samego producenta.
Kiepska płyta no i ta zaintegorwan a grafika obiniża wydajność całęgo zestawu…
Tak, będzie pasował. Problemu mieć niepowienenś. Tylko jeśli zamierzasz kecić to radze kupić 350W. tego samego producenta.
Do dupy dysk ATA, 2MB cache
Płyta główna powinna byc nForce 430 a nie 410, ponieważ ta pierwsza jest lepiej wyposażona - karta sieciowa gigabitowa, lepsza karta graficzna tez jest(GF 6150) A te ramy w tym zestawie to złe dobrane, powinny byc PC 533
Sempron 3000 am2 - 200zł
Asus M2NPV-MX
nForce 430 6150 – 260zł
DDRII 512MB PC 533 CL 3 - 150zł
Samsung 80GB SATA 8MB cache - 160zł
DVD-RW Samsung SATA
DVD-RAM 12x, DVD+Rx18 --130zł
Obudowa ATX 350W — 200zł
Porządny zestaw, jak za tą cene
Nagrywarka na SATA w takiej cenie?
Co to za obudowa? (jaki ma zasilacza?)
Tragiczna wydajność na AM2 z tym chipsetem. Lepiej wziąć (wydajniejszy będzie s. 939).
Samsung SpinPoint P80SD 80 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ)
Lite-ON AllWrite DVD+/-RW SHM-165P6S bulk black + soft
Zasilacz Fortron 350W(lub 400W) z allegro
Buda według uznania.
Za 1000zł to chyba nic lepszego nie da rady.
Aha no i ceny brałem z nizbyt taniego sklepu… można powiedzieć że z takiego średniaka - a na allegro napewno taniej
Hehe, wreszcie zrozumiałem, że kupno nowego komputera to cholernie ciężki wybór. W końcu moi rodzice (którzy są jego sponsorami :D) postanowili, że kupujemy ten -> http://allegro.pl/item119166621_p4_3_06 … oszcz.html
Moim zdaniem wszystko w nim jest ok, tylko grafikę trzeba zmienić. Pozdrawiam
A pożniej procesor na Core 2 Duo, i dokupić 512 :biggrin:
Moim zdaniem nie.
Procek to grzałka.
Płyta głóna to kiepski ASRock który nie cieszy się zbyt dobrą sławą + kiepski stery do niej.
Gafike przemilczmy (chodź defakto sam takową posiadam i wolałbym już zintegorwaną
)
Niewiadomo jaki to zasilacz (najprawdopodobnije no-name albo jakić tracer- czyi kiepszczyzna).
I w zestawie nie widze żadnego napędu optycznego
Złączono Posta : 04.08.2006 (Pią) 20:06
Tak, na tą płyte główną. Powodzenia. :roll:
tak
Co do tej nagrywarki to jest już taka…
W Komputer Test Chip pisało…
Co do zasilacza z obudową to Modecom(tanie i dobre)
Już jest zaklepany -> http://allegro.pl/item119166621_p4_3_06 … oszcz.html
Od razu chcę wymienić w nim grafikę na tą -> http://allegro.pl/item117302926_galaxy_ … dawca.html
Będzie pasować :?:
Będzie, ale FX to nieudana seria. Kup sobie radka 9500 modowalnego na 9700 albo 9550.
Pasować jnie będzie. Zresztą sama karta to niezbyt dobra jest. Już bym wolał tego radka.
Nie zauważyłem że karta na AGP
To jest prakycznie ta sama karta. Więc po co wymieniać?
Ale ta x300 jest zintegrowana
To ruszy ten x550 na moim kompie?
ale wydajnośc jest porównywalna.
ruszy, ale to wyrzucenie pieniędzy w błoto. ile masz kasy na tą grafike?
max. 180 zł.
nie ma co kupowac karty w tej cenie. Masz prawie identyczną (ten radek x300). Torche wyższe taktowanie nie poprawia zabardzo wydajności w tym przypadku. Dozbieraj kase i kup coś lepszego lub kup dodatkowy RAM.
Na pewno wiedziałes co mam namysli…
A po drugie to i tak obojetnie jaka płyta główna od NVIDI to i tak porządna, tylko producenci mogą dać lepsze lub gorsze wyposażenie, overlocking itd.
Złączono Posta : 05.08.2006 (Sob) 21:00
Właśnie…
Jedyne dobre rozwiązanie to zakup płyty z zintegrowana grafiką. A póxniej kupno lepszej(za rok lub dwa)
Nie wiem dlaczego wolisz socket 939 od AM2??
Skoro ceny są b. zblizone a wydajność lepsza jest na s. AM2.
Bo współpracują z pamięciami DDR2. A po drugie w przyszłosci bedzie mozna wcisnąc procesor pod socket AM3!!