Jednak bym prosił o jakies lepszy jeśli da rady? Bo chciałbym zagospodarować całą kase która mam na ten cel. Nie twierdze ze ten co podałeś jest zły, jednak jeśli byłoby cos lepszego do 300 zł to prosiłbym o namiary.
PS. Jeśli był by porównywalny (a droższy) to zostane przy tej opcji co zapodałeś.
PS2. Co polecasz dokladnie do chłodzenia?
Hmm… ja mam dwa wentylatorki jeden duży (wyciaga powietrze naprzeciw grafiki) i jeden mały wciąga powietrze z tyłu kompa. Poza tym oczywiście chłodzenie (od nowości) na procesorze…
PS3. Co do podkręcania to wolałbym tego nie robić (bo po pierwsze nie wiem jak) a po drugie boje sie że cos bedzie potem szwankowac? Tak apropo, to całe podkręcenie grafy i procesora coś da??? (tzn jakaś zauważalana różnica?).
No i ostatnia sprawa, ile polecasz RAMu-> czyżby to co mam było aż tak mało?
Hmm… jest tylko taki problem że sklep w którym sie zaopatruje w osprzęt komputerowy, niema u dostawcy takiego zasilacza :? W sumie mógłbym iśc do innego sklepu, jednak mam takie pytanko- a co sądzisz o tym?
Wiem ze moge zamówić gdzie indziej, ale po prostu pytam. Hmm niezbyt się znam na komputerach, więc mógłbyś mi wyjaśnić to co pogrubiłem?
Tak jak pisałem, dziękuję że mi zapodaliście propozycje zasilacza, no ale jeszcze raz chciałbym spytać-> czy ten podany przezemnie jest dobry? Jakie plusy, minusy? Jeśli naprawde będzie niezbyt dobry to kupie gdzie indziej ten co podaliście (jest troche czasu do namysłu bo są święta i skley zamknięte).
Co do pierwszego cytatu to nie bardoz rozumiem. Chodzi ci o karte graficzną? :?
Sprawa wyglada tak ,że komputery się szybko starzeją i będzie trzeba za jakiś czas wymienić procesor, płyte itd…, a ja chce aby zasilacz był przez dłuższy czas dobrym zasilaczem i abym go juz nie musiał w najbliższym czasie wymieniać.
Kasa naprawdę nie gra roli!
Jeśli twierdzicie że ten podany przezemnie nie jest najlepszy, to popytam w innym sklepie za tym co mi podaliście.
PS. Mam jeszcze takie jedno pytanie: Załużmy że macie taki komp jak ja i chcecie wrzucić jakąś ■■■■■■■■■ zasilacz. Jaki byście mi polecili (tak do max 500 zł)- to pytanie jest tak z ciekawosci
Chodzi o wentylator, zwykle rozmiar 80mm huczy, np Huntkey ma 140mm, sam się schłodzi i jeszcze wyciągnie ciepłe powietrze z kompa bez zbędnego hałasu.