Witam. Zainteresował mnie zestaw za 4000zł ze strony Techlipton.pl:
Mam odnośnie niego kilka pytań.
- Czy ten zestaw nadaje się na przyszłość? W razie potrzeby wymieniłbym po kilku latach kartę graficzną, dołożył kolejne gigabajty ramu.
- Czy ten zestaw nada się do gry w 144 fps? Gram obecnie tylko w Fortnite z competitive gierek, ale jeśli za kilka lat nadejdzie jakaś gra, która mnie przekona to również chciałbym w niej móc skorzystać z wysokiego odświeżania mojego monitorka. Jeśli chodzi o tego typu gry to fullhd na najniższych ustawieniach.
- Oprócz typowo nastawionych na rywalizację tytułów jak najbardziej znajdzie się chęć zagrania w jakiś triple-a. Czy ten komputer nada się do grania w full hd na bardzo wysokich/ultra?
- Na jakie maksymalne stabilne wartości podkręca się R5-1600x? Czy Fera 3 się z nim upora i zapewni spokojne oc?
- Czy zapas mocy w tym zasilaczu wystarczy na modernizację komputera poprzez wymianę i dołożenie wyżej wymienionych komponentów? I czy niezależna regulacja napięć i tylko brązowy certyfikat nie da się we znaki?
- Czy aegisy dadzą się podkręcić?
- Zamieniłem u siebie w koszyku dysk Cruciala na Samsunga 970 Evo Plus M.2 500GB. Patrząc wciąż z perspektywy jednostki na lata, czy jest to słuszna decyzja?
- Chciałbym prosić o tańszą alternatywę dla Armisa AR7, wygląd nie robi dla mnie różnicy, a chciałbym zaoszczędzić stówkę w kieszeni. Obudowa powinna mieć szkło (nie plexi), piwnicę, miejsce na okablowanie no i oczywiście nienaganna wentylacja.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!