Komputer do 1500 zł

Witam wszystkich, chciałbym złożyć sobie komputer do gier takich jak Metin2, Cs go. Zwracam się z prośbą o pomoc do was ponieważ jestem w tym zielony. Chciałbym aby owe gry chodziły bez żadnych lagow. Dziękuję za pomoc sorki z orto.

Tu masz dość sensowny zestaw za 1545

@silvver zapomniałem dodać że w przyszłości chciałbym rozbudować komupter, w tym zestawie jest możliwość?

G4600 i gtx 1050 to praktycznie minimum jeśli chodzi o komputer do gier. Rozbudowa będzie konieczna. 4GB RAM to stanowczo zbyt mało. A trzeba wspomnieć, że zestaw z purepc nie uwzględnia obudowy czy systemu.

@Longhorn2009 mógłbyś złożyć mi taki zestaw?

To podobny zestaw do proponowanych na purepc
http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=300252
Pamięć za jakiś czas zmodernizujesz do 8GB. Na start dostajesz procesor 4 wątkowy z ewentualną opcją modernizacji np do i5, standardowo dysk 1TB. Brak nagrywarki. Jeśli potrzebujesz dolicz 60zł za nową. Grafika to gtx 1050. W gry które wymieniłeś spokojnie zagrasz. Nawet nowy assasins zadziała, o ile zejdziesz z detalami.

@Longhorn2009 Dziękuję Ci bardzo za propozycję, jeśli ktoś by miał coś jeszcze do dodania proszę o post.

A ja zaproponuję coś takiego.

Już tłumaczę co chciałem tym osiągnąć. Skoro na razie potrzebujesz do CS:Go i Metina to zintegrowana grafika jak najbardziej Ci wystarczy. Może nie na wysokich ustawieniach, ale na niskich-średnich spokojnie wystarczy. Planujesz rozbudowę więc dobrze doposażona płyta będzie lepszym wyborem (ok, pod gen 8 są tylko Z370 obecnie) bo będziesz tu mógł bez obaw włożyć mocniejsze komponenty. W przyszłości zostaje Ci zakup samej grafiki i ramu. Masz dobrą bazę, więc nie martwisz się o procesor i mobo. Co jeszcze chce tym osiągnąć… Codziennie spotykam się z ludźmi, którzy kupili komputer swoich marzeń za 1000 zł i chwilę po zakupie narzekają, że działa to jak padaka i proszą mnie o rady w sprawie rozbudowy. Potem patrzę i widzę zapełnione oba sloty RAM, procesor do wymiany, bo kupili po taniości pentiuma, a przecież pisało “świetny procesor INTEL!”. Ok pentium Gen. 7 jest akurat niezłym prockiem, ale dwa rdzenie już powoli przechodzą do lamusa i nie uratują ich dwa dodatkowe wątki. Potem taki komputer za 1000 zł wymaga upgradu za 2000 i od razu wszyscy łapią się za głowę. Dla zestawu do neta może 1500 styknie, ale do grania niespecjalnie.

Skoro i tak planujesz upgrade to mając solidniejszą bazę zostaje Ci zakup karty graficznej za 1000-1500 i ram za niecałe 200 przy rozbudowie do 8GB. JA już w tym momencie myślałbym o 8GB od razu, ale to może jeszcze poczekać przy CS:GO.

Ja tylko proponuję, decydujesz Ty. Sprzęt do grania kosztuje i nie da się w nieskończoność ciąć.

@LORDEK Jaką kartę polecasz?

A czego od niej oczekujesz i ile możesz na nią wydać?

@LORDEK chciałbym aby nie było jakiś lagow itp na grach które wymieniłem. 400-600 zł