Komputer do 2000 zł na intelu

Komp do 2000zł na Intelu do CS:GO.

Bez dysku twardego, zamiast tego M.2 lub SSD (128GB wystarczy). Bez systemu, buda najtańsza.
Dobrze byłoby w tej cenie dać chłodzenie Fera 3.

Ciezko. Warto by 580 dac i 4+ watki, ale na intelu nie pojdzie tak dopiac $ :slight_smile:

Ma być 60 FPS na minimalnych czy jakie oczekiwania?

Na minimalnych minimum 60.

Płyta główna 4 sloty sloty RAM socket 775, procesor Core 2 Quad, 2x2GB RAM DDR2 lub DDR3 zależy od płyty i do tego GTX 1050.

Jak cztery sloty to 4x2GB :slight_smile:

Dzięki za poprawienie :slight_smile: jak mawiał mój profesor na uczelni: “zrobiłem palcówkę”.

Tyle to “zrobisz” na Athlonie 200Ge z integra :wink:
A na poważnie, jak chcesz tylko w takie rzeczy grać, to wrzuć sobie 2200/2400G i w przedziale 90-110 powinieneś 90% się obracać. Do tego zawsze jakąś kartę dodasz, a lepsze od quada.

1 polubienie

Spoko, ale po co wydać 1000 zł więcej za ciut więcej, którego nie potrzebuje i na dodatek żeby te ciut więcej zobaczyć musi mieć lepszy monitor niż 60Hz.

Masz rację, ze nie zobaczy :wink:
Tylko kosztowo to nie wyjdzie więcej- Quad + 1050 wyjdzie pod tysiąc, tyle co AThlon 200GE, za 150 zł więcej 2200G, a niezawodność większa i gwarancja. Monitor nie wyświetl, ale “celownik im płynniej chodzi” ponoć :wink:

Czekam na te zestawy za 2 tys :slight_smile:

A koniecznie musi być Intel?

Zestaw na Ryzenie już mam :wink:

To wg mnie:
Płyta głowna p8h61 - 170 zł
CPU + stock cooler - i7 2600 - 400 zł
8GB RAM DDR3 1600MHz - 120 zł
Dobra buda 140 zł.
Dysk SSD 240GB - 150 zł
Zasilacz SilentiumPc Vero L2 500W - 180 zł
RX 580 8GB - 800 zł

Wiec zostań przy Ryzenie.
Pancia się postarał, ale nowy Ryzen, a muzealna i7 2xxx, to jednak różnica spora.:slight_smile:

Spoko, ale na tym co podałem lata wszystkie gry w 1080p na co najmniej high.

nie lepiej wziasc r2200g? tanszy i lepszy ewentualnie athlon 220g-240G

Ehe, wytłumacz w czym lepszy bo nie kumam? W męczeniu się na słabych FPS w minimalnych ustawieniach?

Jeżeli autora zadowalała 6o fpr a na interze wyciągnie koło 90, to spokojnie mu wystarczy. Łatwiej jest rozbudowywać nowsza platformę, a i7 2xxx są absurdalnie drogie jak na swój wiek (i stan np. zużycie płyt).
Brać takiego za 400 kiedy w tej cenie ma się nowy równie dobry?

No to napisałem, do 60 FPS robi kompa z quadem. Branie nowej platformy bo jest nowa to wg mnie nic ciekawego. Albo w danej cenie robimy coś co starczy na 5 lat albo za najmniejszą kwotę zgodnie z wymaganiami.