Komputer do 2800 zł z windowsem 10

Dobra nevermind, każdy wierzy w co zechce.

Nie mam pojęcia jak to będzie, ale chce się zmieścić do 2800, święta trzeba kupić też prezenty :confused:

Ale bazowe elementy dajesz badziewne dla karty graficznej. 1400 jest słabym dealem, płyta do granic możliwości obcięta, bez OC a po montażu SSD NVMe grafika będzie latać w trybie x8. Zasilacz 450 to słaby deal przy rozbudowie, a dzielona linia 12V już mnie pokarała przy RX 480 gdzie wywalało mi restarty. Psioczenie na HDD robi się trochę nudne, bo o ile na 5400 jest dramat nawet na W7 to przy 7200 jest znośnie. W system OEM sie nie będę pchał, bo potem zabawa z M$ bo zmiana konfiguracji jest wybitnie ludziom nie na rękę, a podobno OEM miał się nie różnić od BOX, a dalej są głosy, że po zmianie sprzętu system wali komunikatem o braku aktywacji - dlatego recenzenci nawet systemu nie aktywują, bo potem i tak są cyrki.

Myślę, że moja propozycja ładnie się prezentuje i na razie wystarczy. Za jakiś czas po taniości można włożyć lepsze GPU i dysk NVMe.

Ogólnie polecałbym wziąć pierwszy mój zestaw, bo długo nie będzie wymagał rozbudowy. Skoro dysk na start masz to mieścisz się w 3050 zł, a zestaw będzie wymagał tylko szlifu o dysk SSD.

Pójdzie na tym zestawie co pokazałeś fortnite i wiedźmin?

W wiedźmina grałem na laptopie z GTX 1050 Ti na ustawieniach wysokich. Na GTX 1050 nie powinno być większych problemów. Może jedynie będziesz musiała obniżyć rozdzielczość do 900p dla 60 FPs, ale jest to znośne.

Dzięki wielkie za pomoc wszystkim :slight_smile:
Gdyby nie święta byłabym wstanie dołożyć a tak :confused: no szkoda :wink: :smiling_face_with_three_hearts:

Olej znajomych i rodzinę. Gry są lepsze.

Nie no nie mogę :wink: już ustaliłyśmy wszystko :smiley:

A tak w sumie korzystając z okazji jaki dysk ssd byś proponował taki do 250 zł może być na m.2 (Pcie chyba) dla chłopaka, myślę żeby mu taki prezent zrobić.

Jeżeli na pewno ma złącze m.2 NVMe. Mam ten dysk tylko 480 GB - śmiga.

Jeżeli jednak zwykły dysk SATA to ADATA na MLC

lub IRDM PRO od goodrama

Lub 480 GB na 3d TLC (20 zł więcej, ale w końcu 480 GB)

Opłaci Ci się jak zamówisz razem ze składanym zestawem, bo zapłacisz tylko raz za przesyłkę.

Posiada taka płytę główną tylko nie wiem jak określić czy PCIE czy Sata

https://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme4/

Jest złącze NVMe 3.0 x 4, także pełna prędkość dysku.

W takim razie najlepiej kupić

aby był najszybszy? :wink:

Tak. W tej kwocie nie dostaniesz niczego lepszego na NVMe.

Oczywiście, dlatego zaznaczam, że tutaj powinien się prawnk wypowiedzieć :wink: Istnieje ryzyko, że będą problemy z MS, ale ja staram się znać swoje prawa i nie bać się korzystać :wink: A 3 lata procesów? Cóż +800E :slight_smile:

Dzięki jeszcze raz :slight_smile: