Dzień dobry, mam prośbę czy złożyłby mi ktoś komputer do 3k? Mam teraz z tym problem ponieważ części kosztują nawet 2x tyle co parę miesięcy temu. Chciałbym żeby dobrze sprawdzał się w grach takich jak cs:go/GTA5/Minecraft/CoD warzone. Za każdą pomoc dziękuję i pozdrawiam.
Zgadza się i dlatego każdy normalny człowiek ci powie abyś przeczekał ten poje*** okres i kupił później kompa.
Tym bardziej że dobry komp podziała ci z 7 do 14 lat w zależności z jakiego segmentu kupisz i jak szybko będziesz chciał go zmodernizować +/- wymóg mocy obliczeniowej dla twoich zastosowań.
Ja sam kupiłem kompa okolo 2011 roku i działa mi 10 lat wymieniłem tylko grafikę z 670 na 2070 super.
Procek na tyle mocny że nie ma bottlenecka i większość gier na mieszanych wysokich, a czasem nawet na ultra(wiadomo zależy od gry) chodzą mi po ponad 60FPS w 2k (2560 x 1440)
Też planuje zakup kompa ale dałem sobie na wstrzymanie przez ten syf. Sklepy odpalają tryb janusza, po świętach sklepy dalej trzymają “świąteczne promocje” i jeszcze covid przez co są problemy z zatowarowaniem sklepu.
I teraz patrząc po sklepach to nie ma towaru konkretnego jakiego by się chciało kupić a jak coś jest to są jakieś straszne tandety z niską gwarancją po przepłaconej cenie.
Jeśli jednak nadal sie upierasz to jak chodzi o gamingowy zestaw to poniżej
-GTX 1660 Super - jak chodzi o granie to poniżej tej grafiki bym nie schodził tyle że teraz ta grafika chodzi w cenie 2300zł a ja kupiłem rok temu 2070 Super od EVGA high-end niereferanta za 2800zł okolo… tak że to obrazuje patologie cenową.
-Zasilacz Seasonic bo w porównaniu do konkurencji ceny ma bardzo zbliżone, a gwarancja 2x dłuższa… chociaż już pomału inne bieda zasilacze typu silentium pomału podnoszą swój mnimalny próg i oferują pomału zasilaczy z dłuższą gwarancją niż 2-3 lata ale Seasonica w przestępnej cenie szło kupić nawet z gwarancją na 7 lat.
Kolega dobrze Ci napisał, ale jeżeli MUSISZ coś kupić, bo nie masz NIC, to jedynym wyjściem jest zakup czegoś z Vegą i granie na integrze. Najmniej stracisz chyba na Ryzenie 2200G/3200G, używanym. Do CSGO i Minecrafta wystarczy. Jeżeli natomiast masz jakikolwiek komputer, to siedź na nim.
ED. Wróć 500 zł za 2200G? Nic nie kupować u drani!
Tylko GPU. Złóż kompa, ale użyj jakiejś starszego GPU. Za jakiś czas go wymienisz.
Nie tylko nawet płyty główne poszły w górę cenowo i plyty za 900zł mają podobne wyposażenie jak w starszych latach płyty za 500zł pomijać fakt że tam mają nowsze wejścia usb i tak dalej…
Ze wszystkie go co chyba stanialo to niektóre dyski NVMe taki black 500GB kosztował 432zł a po dwóch miesiącach kosztuje już 339zł
Licz realnie że czekanie może potrwać ponad pół roku jakby co