Klawiatura i mysz: Logitech 967545-0100 Crdls Desktop LX300
Monitor: Samsung 20 SM 206BW Black
drukarka: Canon PIXMA MP460
Co myślicie o tym zestawie. I czy warto coś w nim wymienić. Nad zasilaczem się zastanawiam bo ludzie pisali, że trochę hałasuje. Co do ceny to muszę się zmieścić w około 4500 z monitorem i drukarką (oczywiście musi to ładnie wyglądać :-]). Komputer nie będzie podkręcany . To ma być zabawka dla dzieciaków.
Ten dysk też był na serialu ale coś się w nazwie walnęli :-]. Co do monitora mam dylemat bo nie ufam MVA bo obawiam się smużenia. A do tego wiecie jak jest z dzieciakami dostałem wytyczne, że ma być duży i ładny :-] (nie lubię takich opisów ale nic nie poradzę). Jak ten monitor sprawuje się w grach? Nad procesorem się zastanowię a co do karty to nie wiem czy opłaca sie dokładać. Bo różnica cenowa jest spora a i tak wątpię czy taka mocna będzie im potrzebna. W końcu to dzieciaki 1 -2 klasa podstawówki do tego dziewczyny :-]. A za rok lub dwa można zawsze wymienić :-].
Mam jeszcze prośbę. Ma ktoś albo bawił się drukarkami atramentowymi? Ja raczej kręcę się wokół lasera i o atramentami raczej sie nie interesowałem. Jakaś rada by się przydała a może ktoś ma informację w tej drukarce którą wybrałem na ile stron tuszu wystarcza. Ewentualnie czy jest jakaś inna ciekawa. Nie musi to być żadna profesjonalna. Chodzi aby była kolorowa :-], i eksploatacja raczej dla ludzi.
Tutaj masz troche informacji o tej drukarce Canon: Mozesz sie troche zapoznać
Technologia druku Atramentowa
Maksymalny rozmiar nośnika A4
Rozdzielczość druku w czerni 4800 x 1200 dpi
Rozdzielczość druku w kolorze 4800 x 1200 dpi
Maksymalna szybkość druku mono 22 str./min.
Maksymalna szybkość druku kolor 17 str./min.
Gramatura papieru 64 - 273 g/m²
Typ skanera Kolorowy, CIS, płaski
Rozdzielczość skanera 1200 x 2400 dpi
Głębia koloru 48 bit
Szybkość kopiarki w czerni 22 str./min.
Szybkość kopiarki w kolorze 17 str./min.
Rozdzielczość kopiarki 1200 x 1200 dpi
Funkcje specjalne kopiarki Do 99 kopii
Interfejs USB 2.0
Zainstalowane opcje Podajnik na 100 arkuszy
Złączono Posta: 16.07.2007 (Pon) 12:18
Moim zdaniem masz rację co do karty. 8800 to karta nieziemska że tak to nazwę :] Jezeli to są dwie dzieczynki to napewno taka karta nie jest im potrzebna. Spokonie możesz wziąsc tą karte którą polecał kolega craker9
8600GT Palit Sonic. Jezeli chodzi o procesor to lepiej wziąsc E4300
U mnie normalnie bez stresu temperatura proca wynosi 70-80C bez kręceni na boxowym wentylatorze i startą przez obieg czasu (prawie 3 lata)bez zmieniania pasty fajne temperatury co? w tym tygodniu zmieniam bebechy .Mam nadzieje że komp do tego czasu przeżyje!