Cześć,
Jaki PC do 7000 zł ?
Przeznaczenie głównie do gier.
Dobrze było jak by miał dwa sloty m.2 dla dysków Nvme ( mam jeden Samsung 1TB 990 PRO )
Cześć,
Jaki PC do 7000 zł ?
Przeznaczenie głównie do gier.
Dobrze było jak by miał dwa sloty m.2 dla dysków Nvme ( mam jeden Samsung 1TB 990 PRO )
W tym gotowcu nie wiadomo co jest.
Jedyne wiadomą jest procesor a reszta?
Strzelam że marka własna Silver Monkay x-kom’u więc zasilacz i chłodzenie pewnie od nich.
PC mogę sam złożyć
To poskładaj, podaj a ludzie Ci doradzą co można lepiej a co zbędne.
Od razu podpowiem, jak chcesz 2 x m2 to wczytaj się dobrze bo wiele firm dopiero w szczegółach opisuje kompromisy 2x m2 i że jeden to pcie 5.0 a drugi pcie 4.0 bo chipestu a nie z procka.
Ot tak właśnie:
płyta za 1000zł
płyta za 2000zł
Dla jednych bez znaczenia dla innych kolosalne.
Może nie zauważyłeś ale maks 3 ludzi w tym dwóch użytkowników, jeden wkleił link a drugi ( ty) coś napisał.
Widziałem całą specyfikację w której mało wiadomo co jest w środku, spec nie jest pełna tylko częściowa. To że napiszą jakie ma m.2 g… daje.
Ta specyfikacja „gotowca” jest pełna. Nic więcej nie dopiszą, bo nie określają jakich firm i jakie modele sprzętu. Dwa takie same gotowce mogą się totalnie różnić zawartością a gwarantowane jest tylko to co na specyfikacji.
Płyt z chipsetem B650 jest ze 100 modeli, pewno 60 z nich załapie się do takiego gotowca.
Tu masz realne przykłady Intel i AMD na wrzesień gdzie można już mieć zarys co warte uwagi:
Ale i tutaj JA nie akceptuję pewnych propozycji bo nie podobają mi się firmy Lexstar czy goodram.