Komputer do BF5

Witam chciałbym złożyć sobie komputer do BF5 i innych nowych tytułów.Co bym musiał wymienić w moim PC ,aby np. BF5 chodził w 40-50 FPS na wysokich ?

Specyfikacje mojego obecnego kompa -
i5-3570
MSI gtx 970 4gb
Asrock H61MU3S3
8gb ramu
Tacens Radix Eco III 650

Na pewno dołóż 8GB RAM, (tu już powinno hulać) wtedy ewentualnie zmiana grafiki na GTX 1070.
(Tak na filmie podkręcone i5 3570K).

@panicagaming , ale on ma 3570 bez K. Nic nie podkręci, a choćby miał - płyta na H61.

O ile Battlefield nie jest zbyt procesorożerny (dobrze zoptymalizowany?), o tyle inne tytuły już będą za dużym wyzwaniem dla tego CPU, i nawet RTX nie pomoże. Sam na początku roku wymieniłem mój zestaw, podobny jak Twój, tyle że na i5-3470, i odczułem sporą różnicę po przejściu na Ryzena 5 1600.

Z tego co wiem to amd w grach jest słabe :frowning:

Chyba ,że sprzedam procka i płytę główną i wymiennie je na socket 1551 ?

Z czego to wiesz??

Tak słyszałem ,że amd w grach słabiej sobie radzi .

Czyli siejesz plotki.

1 polubienie

Z tego co słyszałem też to np. amd za 300zł będzie słabszy od intela za 300zł

Gdzie i od kogo to słyszałeś??

Intel ma chore ceny i w tej samej cenie AMD w tej chwili jest wyraźnie lepsze. Napisz jaki masz ewentualnie budżet to obliczymy ile zarobisz na obecnym zestawie i co za to uzyskasz.

Intel nie ma procesora za 300 zł nawet chyba. :wink: Ryzen (AMD) za ~850 zł, będzie niewiele gorszy od procesora Intela za ponad 1200 zł. Sam zdecyduj, czy dla zysku max 5 klatek, warto wydać tyle stówek więcej. Ta sytuacja powtarza się w niemal każdym przedziale cenowym.

Mogę na procka wydać 800

Obecny RAM+CPU+MOBO to jakieś 500 zł w sprzedaży (zależy też w sumie jaki ten RAM).
Dokładasz 900 zł i za 1400zł masz bardzo fajną nową podstawę.

Do procka trzeba chłodzenie bo mu ukradli.

A coś z intela ? Mogę dać 900 na procka i na płytę .

Czemu się tak upierasz przy tym Intelu?

Jakoś bardziej mnie do niebieskich ciągnie :slight_smile:

Dobrze, że w komputerach, a nie medycznie :stuck_out_tongue:

Zastanów się jeszcze… R5 2600 jest w cenie i3 8100…

No nie wiem … Ciężko będzie mi się przestawić na amd :frowning: