Witam Panowie,
Dawno mnie tu nie było !
Przychodzę z zapytaniem.
Chcę zakupić do domu komputer all in one. AiO ze względu na swój rozmiar. Nie mam miejsca na dodatkową skrzynkę w domu + tysiące kabli które do niej idą. Piszę tutaj bo mam dylemat.
Kwota, która mogę przeznaczyć ~2500 zł. Wiem, że to nie dużo, ale myślałem o sprzęcie poleasingowym. Mam laptopa Lenovo ThinkPad X230 od ponad 3 lat i śmiga aż miło. Może coś w tej cenie ciekawego się znajdzie.
Do czego potrzebny mi komputer? Ogólnie praca biurowa, odpisywanie maili, czasami jakiś wpis na forum, przeglądanie internetu - social media, oglądanie youtube, czasami jakiś serial od czasu do czasu użycie programu graficznego typu GIMP, Lightroom - do delikatnej przeróbki zdjęcia. Żadne gry, chyba że jak najdzie mnie ochota na CS GO
1. Zerknijcie na ten sprzęt: https://allegro.pl/aio-dell-9030-i5-…537451840.html
2. Myślałem też o opcji podłączenia kabla VGA (nie mam w lapku HDMI) do mojego laptopa + dokupienie dobrego monitora + mysz i klawiatura. Jednak nie wiem jak grafika z mojego laptopa na większym monitorze będzie sobie radziła. Teraz wchodząc w właściwości maksymalna rozdzielczość, którą mogę ustawić to: 1366 x 768. Po podpięciu większego ekranu ~24’ rozdzielczość w lapku się powiększy czy już taka będzie? (zależnie od karty graficznej).
3. Może macie jakieś propozycje, bardzo chętnie każdą przyjmę !
Za wszystkie odpowiedzi, doradztwo dziękuję!