Komputer do Forzy horizon 4 + system

Chciałbym się spytać, czy taki zestaw ma sens, ponieważ nie do końca znam się na informatyce a muszę zmienić pc. Do ceny faktycznej pc dochodzi jeszcze system win10.
Przeznaczenie to głównie Forza Horizon 4, grywam też w inne tytuły ale głowny nacisk jest właśnie na Fh4. Cena to okolice 3k razem z systemem, dodatków takich jak pd np. nie liczę. Coś zmienić? Może trochę dopłacić?

Na tej płycie głównej nie pójdzie musi być seria 300 np.

Co z dyskiem?

Dysk posiadam, WD Blue 1TB

To zastanów się poważnie nad jakimś SSD bo to koszt 120 zł pod system, a różnica ogromną, jedyne co warte jest dołożenia kasy w tym zestawie to zmiana grafiki na gtx 1060 6gb, ale to spora różnica w cenie.

Cena niestety tutaj to jest główny problem, ssd rozważę, szkoda, że win10 jest “taki” drogi. Widziałem porównanie 1060 do 1050Ti i różnica jest ogromna, jakością niestety jednak i ceną.

Tak to wygląda po momencie zmian.

Na Twoim miejscu bym brał póki co 1050 Ti i poskładać hajs na 1060 6GB, bo 3GB w niektórych grach zacznie brakować pamięci, która ograniczy FPS do podobnego poziomu co 1050 Ti.

Po drobnych zmianach prezentowałoby to się dokładnie tak:

I pytanie moje jest takie, czy komponenty do siebie pasują? może jeszcze coś zmienić? kompatybilność ok?

Wszystko w porząsiu.

A ten Windows 10 home to ma być w wersji Angielskiej czy Polskiej? bo wybrałeś w wersji Angielskiej.

w Angielskiej, tak wiem, wszystko świadomie.

To ok a tak to nawet jak ma się wersje Angielską to i tak można łatwo spolszczyć.