Witam. Interesuje mnie kupno nowego komputera - znalazłem parę Ciekawych składaków i chciałbym się was spytać co o tym sądzicie. Liczę, że napiszecie mi co można w tym zmienić bądź czy istnieje wersja o lepszej wydajności w podobnej cenie. Liczy się dla mnie głównie wartość fps w grach ( w tym głównie w lol’u ). Chciałbym się was jeszcze zapytać, w jakim sklepie można by zrealizować takie zamówienie z oferta złożenia przez sklep ( mówię o sprawdzonych dostawcach) Linki:
Czyli mogę wnioskować z tego, że nie jesteś w stanie podać średnio w liczbie ile przy tym można osiągnąć. Mimo wszystko jeśli chodzi o Twój zestaw od razu mój wzrok przyciągnęły opinie, a szczególnie te o płycie głównej, o której zbyt dobrego zdania się nie spodziewałem. Tym bardziej cieszę się, że jest podatna na OC. Miałbym do Ciebie jeszcze pytanie, jeżeli zdecydowałbym się na taki zestaw, to czy mogę mieć 100% gwarancję, że w jednostce złożonej przez sklep, znajdę na pewno to, co chcę ( bez żadnych niespodziewanych “zamienników” ). Rozumiem, że jeśli chodzi o system operacyjny, to zakup i instalacja będzie należał osobno do mnie (mam tu na mysli windowsa 7)
Skoro już mniej - więcej wiem, co chciałbym kupić, dałbyś radę powiedzieć mi ile mój obecny komputer jest wart? Z części, które znalazłem w menagerze urządzeń:
karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630
procestor: Intel Core 2 QUAD 2.40 GHz
pamięć ram: 4 GB
ACPI x64 based PC
płyta głowna: to jest napewno Asrock ale modelu nigdzie nie mogę znaleźć
Jest może jakiś program który pozwoliłby mi na sprawdzenie reszty komponentów, bo przyznam, że jestem dość “zielony” jeśli chodzi o szperanie w jednostce ^^
wiesz co forum to zawsze będzie inna odpowiedź,albo jakieś tam różnice ,w sumie to jest praktycznie taki sam zestaw zmienili obudowę,pamięci i karta graficzną wydajność taka sama
tylko jak byś zamawiał ten z tamtego forum to nie podali ci jeszcze tego na darmowy montaż
_ kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa _
Znaczy kolega z innego forum podkreślił głównie to, że owszem zestaw jest całkiem ładny ale można dać do tego bardziej przewiewną obudowę i ram o wyższej częstotliwości. Czy płyta ma wejście na kabel od routera i w którym sklepie ostatecznie kupować wraz ze złożeniem?
A i jeszcze jedno: zazwyczaj OC procka i5 4960K przeprowadzaja na plycie asusa, czy w przypadku MSI czynnosc sie skomplikuje, czy nie ma to znaczenia?
Dałoby się w jakiś sposób zmienić komponenty w tym zestawie, żeby choć częściowo zejść z ceny tak do przedziału 3300, a żeby zachować możliwość podkręcenia procesora i wydajnej karty graficznej? Spodziewałem się, że mój obecny pcet będzie więcej warty i trochę balansowałem na krawędzi. Z góry przepraszam Ciebie za kłopot.
teraz tak ,albo z chłodzeniem i teraz damy 4 GB Ram które sobie sam dołożysz w przyszłości, albo bez chłodzenia a z 8 GB Ram,ale myślę że z pamięciami masz łatwiejszą sprawę bo tylko dokupisz i w gnieździe zamontujesz,a z chłodzeniem byś miał troszkę gimnastyki
Myślałem tu głównie o zmianie grafiki na trochę tańszą wersję, żeby zostawić te 300-400zł w kieszeni a resztę sprzętu zachować taka, jaka była. Dodatkowo widzę, ze na ta kartę co mi podesłałeś można dostać rabat do 25%. Musiałbym tylko dowiedzieć się już w sklepie jak te rabaty działają i ile można zaoszczędzić wliczając przedmioty posiadające znaczek
Tylko… z drugiej strony ta tańsza ma 2-razy krótszą gwarancje