Chcę złożyć komputer (do 3000 zł) głównie do gry w najnowsze tytuły Najlepiej byłoby gdyby wszystkie gry ( Battlefield 3,Crysis 2, Wiedźmin 2, Skyrim itp. ) śmigały na full detalach przy rozdzielczości 1280x1024
Zestaw na AMD składa się do granicy 2000zł, chociaż i tu jeśli zestaw ma służyć do gier lepiej zakupić i3-2120. Wydajność o wiele gorsza od Intela i przy tym mniejszy wzrost ‘mocy’ po OC: http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=288
Do tego słaba płyta główna i średnia karta graficzna - zależy na jaką cenę teraz patrzyłeś, bo tego to nie wiem…
Na proline.pl te podzespoły są tańsze. Jeżeli nie wszystkie to na pewno większość. Co do karty graficznej to wziąłbym Gigabyte Radeon HD6850 OC z chłodzeniem Windforce.
Jeszcze mam takie banalne pytanie… Wiem, że pewnie jak bym poszukał w wyszukiwarce to bym znalazł na to odpowiedź, ale wykorzystam możliwość i zapytam się we własnym temacie. Czy obudowa ma duże znaczenie? Co grozi wszystkim podzespołom i które są najbardziej narażone na uszkodzenia jeśli obudowa będzie nieodpowiednia ? Posiadam obudowę ze starego komputera, gdybym ją wyczyścił nadawała by się? I jakie byłyby skutki, gdybym w nią włożył nowy sprzęt?