Wcześniejszy czyli który?
Czy możesz mi zaproponować lepszy zestaw? proszę
Eh, prawie wyłysiałem do reszty kombinując Ci.
Razem 1801 zł. Przyciąłem trochę na Pamieci Ram i zasilaczy (tylko 2666 i 350W), powinno starczyć jak w gry nie grasz jak maniak. Początkowo chciałem złożyć Ci na X-Komie, jak patrzyłeś, tylko cholera maja mniejszy wybór sprzętu. Procesor jest OK, płyta i obudowa matx, ale widać, ze nie krowa jakaś. Karta grafiki, eh skręca mnie, ze nie chcesz o 150 zł tańszej z OLX ( np. https://www.olx.pl/oferta/rx-560-2gb-marki-asus-zdjecie-pogladowe-CID99-IDDRw4p.html#7491bc3c69 albo tu jeszcze ze sklepu nowa chyba za 350 https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-asus-radeon-rx-560-arez-series-2gb-gddr5-CID99-IDBM69a.html#7491bc3c69). Jakbyś poszukał to dostałbyś nawet używaną 1050TI do 400 zł, ale jak nie, to już ten rx jest sensowniejszy od rx 550 za 400. W sumie procek też mógłbyś ugrać używany, ale… mniejsza.
Ogólnie RAM kiedyś dołożysz, dysk jak dużo rzeczy instalujesz/pobierasz, i masz na 5 lat spokój, jedyna wymiana to karta, bo to taka trochę słabsza 1050, czyli pograć można, ale niekoniecznie wysokie i FHD. Jak nie przeszkadza Ci, to zostanie kilka lat z Toba też.
KARTY GRAFICZNE
Karta graficzna Asus AREZ Radeon RX 560 Evo 2GB GDDR5 (AREZ-RX560-O2G-EVO)
432,14 zł
Dostawa: dostawa do domu lub odbiór w netpunkcie.
Zmień produkt Usuń
PROCESORY
Procesor AMD Ryzen 5 1600, 3.2GHz, 16 MB, BOX (YD1600BBAFBOX)
499 zł
Zmień produkt Usuń
PŁYTY GŁÓWNE
Płyta główna Gigabyte GA-AB350M-DS3H V2
239 zł
Zmień produkt Usuń
PAMIĘCI RAM
Pamięć Ballistix Ballistix Sport LT, DDR4, 8 GB,2666MHz, CL16 (BLS2K4G4D26BFSB)
169 zł
Zmień produkt Usuń
ZASILACZE
Zasilacz SilentiumPC Elementum E2 SI 350W Bulk (SPC196)
110,40 zł
Zmień produkt Usuń
OBUDOWY
Obudowa Spire POWERCUBE 1418 (SPOR1418B/W-U3)
182,25 zł
Zmień produkt Usuń
2
Produkty wymagane alternatywne
DYSKI SSD
Dysk SSD Kingston A400 240GB SATA3 (SA400S37/240G)
169 zł
Dziękuje bardzo o odnośnie morele net to jest to zwykły sklep internetowy? Czy to jakieś kombinacje?
Oprócz tego, że kilka lat temu morele zaliczyło ogromną wpadkę związaną z wyciekiem danych użytkowników, to jest to jeden z największych internetowych sklepów z elektroniką. Możesz śmiało kupować u nich, jeśli oczywiście akceptujesz ryzyko kolejnego wycieku. Ja najczęściej zamawiam z odbiorem osobistym na lewe dane. Albo przynajmniej z dostawą na adres firmowy. Chociaż akurat morele nie są tutaj wyjątkiem, bo zamawiam tak w każdym e-sklepie
Sprawdź jeszcze czy ta obudowa ma wentylatorki wbudowane.