Jednocześnie są podłączone do komputera telewizor 4K(hdmi) i monitor FHD(vga lub HDMI).
Powiem szczerze, nigdy nie lubiłem AMD, miałem dwa zestawy na AMD i zawsze się szybko z nimi rozstawałem. Dla mnie w budach tylko Intel - sorry
Twój wybór. Jednak aktualnie Ryzenom Intel może co najwyżej piny czyścić. Intela brałbym pod uwagę wyłącznie w przypadku gdybym budował zestaw pod gry.
Hmm hdmi obsługuje tylko jeden strumień w przeciwieństwie do displayporta a zintegrowane karty graficzne maja chyba tylko wyjścia hdmi wiec będziesz potrzebował dodatkowa karte graficzna. Tuner tez będziesz potrzebował do opcji tv ?
tunera nie potrzebuje
Wczoraj sporo czasu straciłem na coś o podobnej specyfikacji, jak jesteś uparty, to wymień Ryzena na Intela, a reszta powinna się spodobać. Komputer do użytku domowego do 2500zł (ocena konfiguracji)
Coś takiego umodziłem, ale za Chiny ludowe nie mogę znaleźć obudowy, gdzie wlezie mi to MOBO.
Proc: i5-9400f 669zł
mobo: gigabyte b365m d3h 379zł
RAM: 8GB ballistix sport 3200MHz 181zł
grafika: msi 1050ti oc 4GB DDR5 449zł
Zasilacz SPC Elementum e2 450W 139zł
Szukam obudowy max 200zł możliwie jak najmniejsza- o cubie zapominam
Dysk pójdzie z lapka(mam MX500 1TB + Goodram 256GB)
Co sądzicie?
patrzyłeś na budke z linku? powinna matax obsłużyć. Chyba jedyna Cube, która ma matax, a nie tylko itx.
gdzie ty chcesz za tyle kupić? One po 550-600 w sklepach są, a za taką kwotę to RX 570 jest lepszy lub 1650 szukać. rx 570 w cube się upiecze
Płyta obsłuży do 2666
Słaby deal, lepiej weź Ryzena 2600 i zaoszczędzona stówkę dołóż do grafiki.
Może być, spory zapas, ale ok.
Choćby stąd: https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-4-gb-gddr5-8977968973
AMD nie chcę. Składam na intelu.
Patrzyłem, ale znowu mi się nie podoba:roll_eyes: Szukam czegoś bardziej stonowanego.
Coś bardziej w tym stylu: https://www.x-kom.pl/p/430917-obudowa-do-komputera-cooler-master-masterbox-q300l.html?gclid=CjwKCAiAnfjyBRBxEiwA-EECLHluz8Lhtt_CdNBb16ru8dNOdHdMqAArE1Lwopja0Nb4c8P8iuiEJxoCsSMQAvD_BwE
Nie łudzę się na cube’a, wiem jak ciężko upchnąć w nich mATX
Może być, tylko rozważ tego Ryzena 2600 i różnicę na 1650. Jak już brać, to kurczę szkoda kartę poprzedniej generacji, tu +20% FPS. Czyli lepszy balans procka i GPU, z 1050ti i5 będzie spała. 1650 szukaj tylko na promocjach jakichś, to może wpadnie.
Albo w sumie porównam jeszcze tego 2600 do 9400f, wszyscy tak polecacie…
Tańsze płyty, podobna wydajność (+więcej wątków jak potrzeba), możliwość lekkiego OC i upgrade do przyszłych Ryzenów 4xxx. Ponadto 100 mniej. Jak kupujesz na dłużej, to nie bierz karty dzisiaj na styk.
Ryzen 2600 jest wydajniejszy: (i tańszy)
Hmm, faktycznie ten ryzen wychodzi korzystniej, chociaż nie wiem czy dla mnie to jakieś plusy, skoro składam pc głównie do filmów/internetu/muzyki, a w gry nie gram w ogóle. Jedyna korzyść finansowa.
I drugi zestaw:
Ryzen 5 2600 539zł
Mobo: AB350M DS3H v2 239zł
Palit 1650 4GB DDR5 621zł
Balistix Sport 8GB 181zł
SPC Elemntum E2 450W 139zł
Obudowa: Cooler Master Masterbox Q300L 189zł
Dyski przekładam, więc szukam jeszcze karty Wi-Fi na 5GHz, chętnie wewnętrznej. I BT.
Do gier właśnie namawiałbym cię na Intela bo w grach wciąż (niestety) Intel jest wydajniejszy. Mam nadzieję, że z premierą czwartej generacji to się zmieni.
Rozumiem twoje obawy co do AMD ale pamiętaj, że to już zupełnie inna firma i inne procesory niż te z przed pięciu lat. Ryzen 2600 jest już długo na rynku i został przetestowany na wszelkie sposoby i ma same pochlebne opinie. Ten procesor to nie jest nowość - już jakiś czas jest na rynku i został sprawdzony i przetestowany przez rzesze użytkowników i specjalistów. Nie znam nikogo kto wypowiadałby się negatywnie na temat tego procesora. Nie spotkałem się też z żadną negatywną recenzją.
To jeszcze porównanie RX570 do 1650 - obie 4GB DDR5
RX570 można dostać stówkę taniej… i bardziej mi leży bo ma dwa porty HDMI.
rx 570 w grach będzie wydajniejsza, w Twoich zastosowanaich, nie.
Lepiej kup przejściówkę, rx 570 ma feler, dla Ciebie szczególnie duży: 150W vs 75 W w 1650.W małej obudowie to ….różnica.
A w sumie, najtańsza i najlepsza karta do moich zastosowań pod tego ryzena?
Nie chcę przeinwestować, obie karty są pod gry, więc u mnie raczej będą się nudzić.
Do tych zastosowań to: 1050TI albo RX560