Komputer do zastosowań domowo-biurowych

Witam,

Potrzebuje złożyć komputer(sama buda), który będzie służył do prac z fakturami, przeglądania internetu, pracy z pakietem office, oraz będzie służył jako małe centrum medialne tj. będzie podpięty pod tv poprzez hdmi. Z racji, że budżet jest ograniczony do ~2k(z windowsem) trzeba się ograniczać. Na pewno będzie mały dysk SSD(dodatkowo jest zwykła talerzówka na magazyn) oraz napęd czytający Blu-ray. Z racji napiętego budżetu zdecydowałem się na kartę zintegrowaną, która mam nadzieję że do owych zastosowań wystarczy. Reasumując komputer na pewno ma być wydajny i szybki przy pracy z niezasobożernych aplikacjami. Moja propozycja to:

Procesor i3-2120

Płyta MSI 67MA-E35

Ram 2x2

Dysk SSD samsung 64GB

Napęd LG

Zasilacz OCZ 500W

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Windows 7 64bity

Proszę o ewentualne korekty. Najbardziej zastanawiam się nad płytą główną. Czy to dobry wybór?Koniecznie musi mieć sata III i fajnie by wspierała USB 3.0.

Ps. Również bym prosił o propozycje innych lepszych(cenowo, ale też z dobrą opinią) sklepów jeśli takowe istnieją;)

Co do zasilacza styknie jakiś 400 w,i dołożyć do 120gb ssd.Procesor też można tańszy wziąć jeśli tylko do domu i biura.Takie jest moje zdanie.A co do cen to można porównać z proline.pl.A może zmienić platformę na AMD wyjdzie jeszcze taniej i do prac biurowych wystarczy.

Zasilacz zostawiam taki na wszelki wypadek, bo istnieje szansa, że kiedyś zostanie dołożona karta graficzna, także wtedy się przyda. Co do dysku SSD to taki na system plus office i jakiś program fakturujący spokojnie wystarczy, a niestety nawet wymieniając zasilacz nie starczy na 128GB:/

A jeszcze prosiłbym o uwagi na temat płyty głównej. Czy to dobry wybór? Czy karta zintegrowana odpali video w hd?

Ps. Co do zestawu amd to niestety nie jestem ich zwolennikiem…

Co do proline, to nie bardzo, droższy trochę jest, i często nie mają czegoś na stanie, morele będzie ok. Mała recenzja płyty http://pclab.pl/art45076-33.html