Komputer dp 1000zł

Witam jestem laikiem w składaniu komputera więc potrzebuję jakiegoś zestawu komputerowego do gier DO 1000zł
Sama skrzynka aby gry chodziły w miare.
Głownie chodzi mi aby GTA V chodziło, chociaż na najniższych

1000 to nie jest nawet budżet pod zestaw z używanych części.

Do tysiąca złotych to chyba z używanych części. Jeżeli nie zależy Ci na estetyce to obudowę prawdopodobnie znajdziesz za darmo w serwisach z ogłoszeniami. Jeśli chcesz lepszą, ale tanią to około 100 złotych.

Ostatnio udało mi się kupić Phenoma x4 955 z płytą główną i 2 GB Ram DRR3 za 100 złotych. Za 75 złotych dokupiłem kolejne 6 GB pamięci. Czyli za 200 złotych już jest trzon zestawu(płyta główna, procesor i 8 GB RAM), ale na GTA V tego rodzaju procesory są chyba już za słabe.

Z nowych części to trzeba wyłożyć jakieś 2100 zł.

Wielokrotnie był ten temat przerabiany tutaj na forum i z używanych części niewiele mniej Cię to wyjdzie.

PS. Dzisiaj do 01.07.18 na morele jest promocja na pamięć RAM, którą wrzuciłem do koszyka. Można sobie odliczyć dodatkowe 40 zł.

PlayStation to mozesz sobie kupić za tyle.

Lordek,ja za podobny zestaw tylko z szybszym procesorem G4600 wydałem 2000zł-z nowych cześci tylko że koleś ma 1000 a z tego nie wyhodujesz:-)

G4600 wcale nie jest szybszy. G5400 to niemal bliźniaczo wydajny procesor - no 100 Mhz szybszy.

1 polubienie