Siema! chciałbym kupić komputer gamingowy do 3500 zł szukam juz 2 dni i znalazłem dwa myślę że okej komputerki
Pierwszy : ACER Predator Orion 3000 PO3-600
Drugi : Lenovo Legion Y520T-25ICZ
Bardzo bym prosił o pomoc bo nie mam pojęcia który wybrać z góry dziękuje <3
Nie kupuj gotowców z elektromarketów. Jeżeli nie potrafisz sam złożyć sobie komputera po prostu zleć to firmie (x-kom, morle itp) ale podzespoły wybierz sobie sam. Ciekawe gotowce można upolować na przykład właśnie na stronach x-kom lub morele które są złożone przez te sklepy. Jednak trzeba bardzo uważnie to robić wybierając takiego gotowca i przyjrzeć się dokładnie wszystkim podzespołom jakie w takim gotowcu zamontował sklep.
Jak chcesz fajny, współczesny zestaw, na którym nawet 1440p można pograć, to wpakuj te podzespoły do koszyka, dodaj na końcu listy dodaj usługę złożenia kompa z instalacją:
Wersja BOX systemu, będziesz mógł go do woli przenosić.
Fajne przestronna obudowa na dobra wentylację.
Fajny zasilacz z modularnym okablowaniem, żeby nie zaburzać obiegu powietrza (mam ten zasilacz od 5 lat i bardzo fajnie - cicho nadal działa)
Przyzwoita płyta główna, pozwoli podkręcić procesor po zmianie chłodzenia z seryjnego na mocniejsze.
Kość 8GB RAM od HyperX, drugą dołożysz przy pierwszej lepszej okazji.
Fajny procesor z 6 rdzeni/12 wątków, który nawet jak zacznie brakować za kilka lat FPS to zmienisz grafikę a on nadal będzie OK.
GTX 1660 SUPER, klucz zestawu i FPS ,bardzo fajna grafika. Nawet 30% lepsza od GTX 1060 w tamtych gotowcach.
SSD 512GB, podstawa szybkiego działania systemu i przyzwoitego czasu ładowania gier, w przyszłości do dokupienia dysk HDD na magazyn danych (lub do przełożenia ze starego komputera).
Najlepiej kup składaka a nie gotowca. A jeżeli chodzi ci o te 2 komputery to wybij je sobie z głowy. Nie patrz na obudowy że ładnie wyglądają. W tych komputerach chyba większa wartość jest obudowy niż procka.