Komputer mi się zawiesza bardzo często

Dzień Dobry. Proszę was o pomoc w następującej sprawie. Kiedy włanczam komputer to po jakimś czasie komputer mi się zawiesza. :frowning: :frowning: :frowning: Mam 1,5 GB ram-u, Procesor Athlon 3000, Kartę Graficzną GeForce 8600GT, Płytę Główną MSI K9. Co może być przyczyną? Proszę pomóżcie.

Możesz sprawdzić pamięć: Memtestem86

oraz napięcia miernikiem lub w biosie (tam szukaj PC Health Status).

Kiedy ostatnio odkurzałeś komputer? Sprawdź temperatury Everestem Ultimate

Czy Masz jakieś bluescreeny?

Na koniec podaj jeszcze moc i markę zasilacza?

Jak sprawdzić pamięć w tym Memtestem86? Komputer jest dość często czyszczony i odkurzany. Ok. Sprawdzę temperatury i napięcie. Jak sprawdzić czy ma się bluescreeny? Zasilacz Mode Com 350W.

A ten modecom to MC, czy feel ? :stuck_out_tongue: Może masz jakiegoś wirusa, zrób skan tym przez IE http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan.html Co do blue screenów, to czy Ci coś podobnego nie wyskakuje http://www.colindiponio.com/images_wp/bluescreen.gif ? :slight_smile:

piotreeeekkkk , bluescreen to komunikat błędu, charakterystyczne dla niego jest niebieskie tło ekranu z białym tekstem. Więcej na ten temat możesz poczytać tutaj, dlatego też nie da się tego sprawdzić, to po prostu się pojawia :).

Modecom MC, czy Feel?

Bluescreeny, czyli niebieskie ekrany śmierci. A zatem, czy zawieszki kończą się wyświetleniem niebieskiego ekranu z jakimiś tam informacjami o przyczynie?

Memtest86: ściągasz i wypakowujesz zawartość archiwum. W środku jest plik ISO, czyli obraz dysku CD. Nagrywasz go jako obraz na płytę ( w nero opcja: nagraj obraz na dysk Klik). Potem uruchamiasz komputer z tej płyty (w biosie ustawiasz w advanced BIOS Features->First boot device na CD i zapisujesz zmiany F10). Po bootowaniu program na Ciebie sam będzie wszystko robił.

viewtopic.php?f=7&t=76580

Tak zasilacz Mode Come 350W. A jak nagram ten obraz a potem uruchomię to sprawdzanie pamięci to czy potem bez problemu po skończeniu tego procesu uruchomi Mi się Komputer i odpali Win XP bez problemu?

Program testuje w nieskończoność, aby wyjść wciskasz Esc albo Q (nie pamiętam) i spokojnie po resecie włączasz normalnie komputer.

Są dwa rodzaje modecomów: modecom mc 350W oraz modecom Feel 350W, który ty Masz, bo dzieli je przepaść.