Komputer mi się zawiesza


(Pjnowak) #1

Witam Panów.

Mam następujący problem posiadam komp o konfiguracji :Pole Wartość

Komputer

Płyta główna

Typ procesora AMD, 1833 MHz (11 x 167) 2600+

Nazwa płyty głównej MSI K7N2 Delta2 (MS-6570E) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 Ultra 400

Pamięć fizyczna 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Typ BIOS'u Award (08/16/04)

Ekran

Karta wideo Radeon X1650 Series Secondary (512 MB)

Karta wideo Radeon X1650 Series (512 MB)

Akcelerator 3D ATI RV530 LE

Monitor Monitor Plug and Play NoDB

Multimedia

Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2-S - Audio Processing Unit (Dolby Digital)

Partycje

C: (NTFS) 14401 MB (3900 MB wolne)

D: (NTFS) 100061 MB (30940 MB wolne)

Rozmiar całkowity 111.8 GB (34.0 GB wolne)

Sieć

Karta sieciowa NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB 2.0 Adapter (192.168.1.3)

Karta sieciowa NVIDIA nForce Networking Controller - Sterownik miniport Harmonogramu pakietów

Urządzenia zewnętrzne

Drukarka Canon i350

Drukarka EPSON Stylus C42 Series

Drukarka Microsoft XPS Document Writer

Kontroler USB1 nVIDIA MCP2-S - OHCI USB Controller

Kontroler USB1 nVIDIA MCP2-S - OHCI USB Controller

Kontroler USB2 nVIDIA MCP2-S - EHCI USB 2.0 Controller

Urządzenie USB NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB 2.0 Adapter #2

Urządzenie USB Sound Blaster Live! 24-bit External

Urządzenie USB Urządzenie kompozytowe USB

Do tego zasilacz Tracer 400W

Pole Wartość

Właściwości czujnika

Typ czujnika Winbond W83627THF (ISA 290h)

Nazwa płyty głównej MSI K7N2 Series

Temperatury

Płyta główna 38 °C (100 °F)

Procesor 65 °C (149 °F)

WDC WD1200JB-00EVA0 40 °C (104 °F)

Wentylatory

Procesor 3375 RPM

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.64 V

Aux 3.39 V

+3.3 V 3.10 V

+5 V 5.13 V

+12 V 1.86 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 5.17 V

VBAT baterii CMOS 2.85 V

Debug Info F FF C8 FF

Debug Info T 38 65 43

Debug Info V C4 D4 C2 C0 1D 03 60 (01)

Problem mój polega na tym z rańca jak włączam komputer odpala standardowo w 2-4 podejściu albo pojawia sie czarny ekran i nic sie nie wyświetla albo zwiesza się odrazu ale to raczej sukces.

Natomiast jak juz odpali to zwiesza się w sumie to coraz częsciej.

w szczególności w grach oraz jak odpalam jakieś programy czasem nawet emula .

Kłopotem jest to iz pamięć wydaje sie sprawna iż zrobiłem memtesta a dodatkowo problem ten pojawia sie na starej kości która tez notabene jestr sprawna.

Nadmienię tylko iż RAM i Kartę kupiłem niedawno z początku wywalało mnie z gierek na pulpit a teraz się zwiesza.

chciałem przeinstalowac system ale i to okazało się niemożliwe ponieważ po załadowaniu plików konfiguracyjnych zostaje czarny ekran i nic sie nie zmienia .

Błagam o pomoc bo nie wiem co się dzieje.


(sdar) #2

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji icon_edit.gif

Dodatkowo, proponuję zapoznanie się z TYMI informacjami.

NO I NIE KRZYCZ


(-Cichy-) #3

1.

To złom, do wymiany. No chyba że chcesz się pozbyć połowy podzespołów kompa. Do czego zdolne są tracery możesz przeczytać TU

Zmień na Amacrox Warrior AX400/ Modecom MC350 (ale nie feel! !!

2.

Temperatura zdecydowanie za wysoka, sprawdź jeszcze w BIOS-ie, jeśli taka sama to:

Wyczyść radiator na procku, nałóż nową pastę miedzy procek i radiator.


(Pjnowak) #4

Siada mi komp kiedy chce zainicjować windowsa zawsze 2/3 razy tzn pasek sie pojawia i znika świeci zie zielona dioda na monitorze ale guzik ekran czarny a następnie jak juz sie załaduje wysiada mi przy grach wymagających podczas ładowania ich.