Zgadzam się z przedmówcą… Podaj budżet maksymalny (taki, za który już nie możemy wykroczyć) oraz dodatkowo co ma zawierać zestaw poza podstawowymi bebechami(jakiś monitor? klawiaturę? myszkę? cokolwiek?).
Nowy zestaw raczej. Jeżeli by się uprzeć, to można by było zostawić obudowę, dysk i napęd (jeżeli nie są w rozsypce), ale…
G530 + płytka na H61 + 4GB RAM DDR3 (np. od GoodRAM’a) + jakiś tani zasilacz - chociażby 250W, ale porządny i miazga w porównaniu do tego, co masz obecnie. Jak byś miał zamiar dołożyć kartę graficzną pokroju GTS450/HD6770 (więcej się nie opłaca za bardzo), to 350W. Płytka umożliwi osadzenie nawet i7, więc w przyszłości…
Karta nie jest taka zła jak na sprzęt, którym dysponujesz
Albo wymieniasz wszystko, zostawiając obudowę, ewentualnie dysk twardy(jako zapasowy) i nagrywarkę, jeżeli zdecydujesz się na płytę główną posiadającą gniazdo ATA. Albo możemy sprawdzić czy da się tam włożyć jakiś inny procesor. W tym celu ściągnij program http://www.hwinfo.com/download64.html Zrób screena z System summary (okienka, które otwiera się na początku tylko nie kompresuj za bardzo obrazka bo literki są małe i nie będzie się dało odczytać), na wklejkę wklej raport z HWINFO (zakładka REPORT -> CREATE.)
Ja jestem zwolennikiem rozwiązań radykalnych w takich przypadkach i uważam, że lepiej było by kupić, nowoczesny komputer czyli zapomnieć o starym złomie i odłożyć kaskę na całkiem nowy sprzęt.
Bez otwierania komputera nie da się sprawdzić a 230V to nie jest informacja, która cokolwiek mówi. Jeżeli zasiłka pracuje od nowości to na 100% do wymiany.
Dlaczego? Dlatego, że GTX460 (który zresztą jest słabszy) nie kupisz w cenie tego Radeona. GTX560 jest zdecydowanie droższy a GTX550TI, który cenowo byłby pewnie podobny to już sporo odstająca karta od HD6850
2500K za 900zł, trzymajcie mnie - wiem, ze ceny mogły skoczyć, ale w wielu sklepach nadal można wyrwać za 820zł - więc można brać tam, a tą różnicę dopłacić do np. HD6870.