Komputer muli na starcie, log z HJT


(Hitm3n) #1

Witam. Mam od jakiegoś czasu problem z systemem (Windows Vista HP 32-bit, SP2, oryginał). Otóż, po starcie systemu komp często zamula, myszka się zawiesza i działa jak w slow motion. Czasami też nie pokazuje mi się w trayu ikonka połączeń sieciowych, tak jakby nie wykrywał karty sieciowej, sporadycznie to samo dzieje się z dźwiękiem. O dziwo, Steam i AQQ się łączą z siecią a dźwięk jest. Podaję log z HijackThis tutaj


(Umpfh) #2

zaznacz i fix:

Daj loga z OTL


(Hitm3n) #3

HJT 'zfixowany`, daję log z OTL na standardowych ustawieniach:

log z OTL


(Henio Mazurek) #4

Doklej logi z GMER i System Repair Engineer


(Hitm3n) #5

System Repair Engineer

GMER


(Henio Mazurek) #6

Może muli przez te zaplanowane zadania

Wklej w OTL

Kliknij Run Fix. Potem kliknij w OTL CleanUp.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes Anti-Malware, jeśli coś znajdzie - usuń i wklej log.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner'em.


(Hitm3n) #7

Hmm... OTL fixuje mi jeden wpis przez ponad 2 godziny.. to jest normalne ? (odpalam go na uprawnieniach administratora) Nic się nie dzieje, poza wyłączeniem eksploratora, przez dwie godziny nic, 0 postępu.

MAM nic nie znalazł, CCleanerem czyszczę lapa regularnie (raz-dwa razy na tydzień)


(Henio Mazurek) #8

No to już zostaw fixowanie OTL'em. Kliknij CleanUp w OTL. Wirusów tutaj nie widać.


(Hitm3n) #9

CleanUp wykonany. Dzięki za pomoc. Log z Malwarebytes Anti-Malware na wszelki wypadek zrobiłem drugi skan.

BTW. po cleanup-ie net mi jakoś przyspieszył O.o


(Henio Mazurek) #10

Dobra, nic tu nie ma.

Pewnie to po skasowaniu plików tymczasowych.