Komputer muli w trybie awaryjnym działa normalnie


(Masterlord2005) #1

Witam,

kilka tygodni temu rozwiązaliście mój problem odnośnie mulenia komputera.

Znowu niestety to samo, na bieżąco czyszczę rejestr, avast aktualizuje przy każdym włączeniu, komputera używam tylko do alllegro, youtube i poczty i znowu coś nie tak. Komputer strasznie zamula w normalnym trybie, malware i avast nic nie znajdują.

Proszę o pomoc.

http://forum.dobreprogramy.pl/komputer-bardzo-wolno-dziala-trybie-awaryjnym-jest-t549721.html?hilit=dzia%C5%82a%20normalni#p3427889 tutaj poprzedni wątek.

-- Dodane 17.11.2013 (N) 16:34 --

logi:

http://wklej.org/id/1180290/ OTL

http://wklej.org/id/1180293/ ekstras

-- Dodane 23.11.2013 (So) 17:12 --

Jest mi ktoś w stanie pomóc?


(Acorus) #2

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.

W OTL użyj opcji Sprzątanie.

Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa "Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje."


(Masterlord2005) #3

Niestety nie pomogło, a malware nie znalazł nic.


(Acorus) #4

Sprawdź po odinstalowaniu Avasta.Zainstaluj aktualizacje do programow wskazanych przez Security Check

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html jako out of date.


(Masterlord2005) #5


(Acorus) #6

Aktualizacja Int.Exp. do wersji 8.

Odinstaluj:

Java 6 Update 20

Java 7 Update 40

Java SE Development Kit 7

Adobe Flash Player 10

Adobe Reader 10.1.8

Zainstaluj:

http://www.java.com/pl/download/windows_offline.jsp

FoxitReader http://ninite.com/foxit/


(Masterlord2005) #7

Po odinstalowaniu avasta jest dużo lepiej, co dalej robić, w czym tkwi problem?

-- Dodane 26.11.2013 (Wt) 17:54 --

Już to robię...

-- Dodane 26.11.2013 (Wt) 18:17 --

Po zrobieniu tego wszystkiego mogę ponownie zainstalować avast czy jakiś inny antywirus?

-- Dodane 26.11.2013 (Wt) 20:09 --

Internet explorer 8 instaluje sie ponad godzinę, to chyba nienormalne?


(Masterlord2005) #8

No i po zainstalowaniu ponownie avasta komputer tak muli, że szok. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?


(falcon89) #9

Jest problem ze sterownikami Avasta.

 

Odinstaluj Avasta i w trybie awaryjnym użyj avast! Uninstall Utility.


(Masterlord2005) #10

zrobione,teraz moge instalować avast czy spróbować inny antywir? Jaki polecacie?


(Masterlord2005) #11

Zinstalowałem AVG i na razie wszystko ok


(Masterlord2005) #12

Zastosowałem wszystkie porady, na avg chodziło dobrze kilka dni i znowu to samo, ja już mam dosc tego lapka:/

Jeszcze jakieś fachowe porady? POMOCY