Komputer nei chce sie połączyć z internetm

witam mam problem a mianowicie mój komputer do dzisiejszego rana miał internet ale w pewnym momencie nagle coś się stało i tego internetu nie ma, nie wiem co mogę zrobić aby połączyć sie z nim na nowo… komputer jest połączony kablem sieciowym z routerem proszę oo szybka pomoc

co się dzieje jak wyślesz ping na adres IP routera, jaki masz router i jaki system operacyjny, możesz także po prostu spróbować od nowa skonfigurować router wcześniej go resetując

router netgear system windows xp. no tak ale jak podepnę inny komputer przez kable sieciowy albo wifi to ładnie działa wszystko tylko na tym jednym komputerze przez kabel sieciowy to nie mam internetu a rano jeszcze miałem sam sie odłączył…i nie wiem co mogę zrobić …

może uszkodzony kabel masz ?? skonfiguruj w takim razie od nowa połączenie sieciowe na komputerze na którym nie masz internetu

a jak to moge mniej więcej skonfigurować bo dawniej to wsadziłem kabel i miałem internet

http://flash-net.pl/konfiguracja/

sprawdź z ustawieniami na innym komputerze, głownie opcje na ostatnim screenie czy mają zaznaczone że adres ma być uzyskiwany automatycznie czy jest wpisany ręczne, jak ręcznie to spisz IP, bramę i maskę a także DNSy ustaw tak samo na swoim komputerze

zrobiłem tak ale nie udaje sie ponieważ jak wpisałem juz wszystkie adresy dałem ok i zamknij i chwile czekało to okno a potem pisze że błąd odpowiedzi i juz nic sie nie dzieje ;/ pomocy

Dodane 25.04.2009 (So) 22:02

ok udało mi sie pobiera teraz recznie ale i tak nie mam neta pomocy

a jak puszczasz ping na adres routera odpowiada ??

tak odpowiada …;/

wpisz w pasku przeglądarki adres: 216.239.59.104. Zobacz, co ci wyskoczy.

wpisałem i wyszło mi przekroczono limit połączenia… ;/

a masz firewall zainstalowany na kompie, może on blokuje ci dostęp do sieci.

nie nie mam żadnego,mam tylko kasperskyego workstation ale jak do tej pory nie było takich problem natomiast jak wpisze start/uruchom/cmd/ipconfig all/ to pojawia mi się taka informacja że dzierżawa internetu od 1maja i wygasza dzierżawa 4 maja i nie wiem co to znaczy bo jeszcze takiego nie miałem …

i zastanwaim sie co to znaczy …