Od paru dni mam problem ze startem komputera a sytuacja wygląda następująco.
Przyciskam przycisk zasilania i często jest tak że w ogóle nie reaguje tak jak by prądu nie było a przycisk jest sprawny dopiero po 20 albo więcej razach jak przycisnę to dopiero zaskoczy a gdy już się włączy to wszystko niby chodzi (wiatraki się kręcą dioda zasilania świeci) a komp nie startuje tzn nie ładuje się system ekran monitora jest cały czas nieaktywny dopiero po jakimś czasie ( z minute dwie czasami mniej lub więcej) coś tak jakby zaskoczy, monitor zaczyna reagować normalnie, dioda od napędu DVD się zaświeci i komputer się normalnie włącza i normalnie działa problem pojawia się znowu kiedy od nowa włączam komputer zwłaszcza po dłuższym czasie kiedy komputer jest nie używany np po nocy bo jak uruchomię ponownie komputer jak już działa i pochodzi trochę to często wtedy włącza się normalnie.
Co o tym sądzicie czy to może być wina zasilacza ??
Co do innego zasilacza to mam stary tylko że z rodziny “noname” i boje się go podpinać żeby coś nie nabroił niepotrzebnie.
Musze właśnie pożyczyć od kogoś tylko że to może trochę potrwać.
A co do zasilaczy jeżeli ten okaże się wadliwy to jaki polecacie do takiego sprzętu jaki ja mam (opis w podpisie) 350W chyba styka tylko jakimi firmami się kierować może dalej MODECOM ??
Winny jest zasilacz, podpiąłem swojego starego “noname” bo nie miałem od kogo pożyczyć innego i wszystko działało prawidłowo na “noname”.Tak że możecie sypać propozycje co do zasilacza, jakie firmy brać pod uwagę ??
Ten zasilacz co podałeś będzie mi dobrze służył ??
Kwestia jest taka, czy chcesz wydać więcej by w przyszłości móc zostawić sobie zasilacz do dużo mocniejszego sprzętu, czy po prostu chcesz zasilacz tani, ale pewny.
Fortron HLC byłby dobry, szczególnie, że ma 2 lata gwarancji, ale niestety posiada nierozłączalną wtyczkę 24-pin, a Twoja płyta ma wejście na 20-pin. Wcześniej zapomniałem sprawdzić. Najprawdopodobniej wejdzie, tyle, ze 4 piny będą wystawać. Może odpowiedz na pytanie powyżej i określ jakiś budżet, coś poszukamy
Jak na razie to słabo u mnie z kasą czyli puki co to tani zasilacz ale pewny tak najlepiej do 100zł max .A czy 350W styka ?? jak to w ogóle policzyć ile mój sprzęt potrzebuje mocy #-o ??