Komputer nie chce się włączyć

Jeżeli to zły dział, proszę przenieść.

Witam, chciałbym opisać swój problem, otóż gdzieś około 3 dni temu komputer nie chcę mi się włączyć. Patrzyłem w zasilaniu i nic ( dodam że zmieniałem zasilacz na 420 ). Zaczęło się od restartów komputera i ponownym włączaniu się, później komputer opadł z sił. Nie wiem co zrobić, czy jest możliwość naprawić ten problem?

Zasilacz:

"POWER"

Model:LC420H-12

Max 420

ATX SWITCHING POWER SUPPLY

Patrzyłem też w gniazdkach “Ramu” i nic.

Proszę o pomoc. :slight_smile:

Jeśli masz znajomego to podmień zasilacze, jeśli to o to chodziło masz nauczkę za kupowanie taniego syfu. Zobacz czy aby przypadkiem jak coś grzebałeś nie poruszyłeś kabelków od przycisków.

Najczęstrzą przyczyna takich objaw są wysychające kondensatory elektrolityczne. Nie za bardzo rozumięm kiedy podmieniłeś ten zasilacz. czy przed zamianą nie chciał się uruchomić a po zamianie resety?. Sprawdź kondensatorki w pobliżu procesora i tylnych gniazd czy nie są napuchnięte, Od razu rzucają się w :o .

Dobra, spróbuje podmienić zasilacze, ale to jutro ;). Tych przycisków nie sprawdzałem, jutro napiszę co się dzieje.

Kondensatory są OK nic nie widać, a zasilacz zmieniłem przed restartowaniem komputera