Witam
Zakupiłem używaną płytę główną ms 7728 rev. 2.0 z procesorem g630.
Po podłączeniu wszystkiego co konieczne odpalam komputer płyta startuje ( wentylator procesora kreci się szybko po czym zwalnia , i wygląda ze działa) . Na monitorze podłączonym przez Hdmi jak i przez Dvi jest czarny ekran , w ogóle monitor jakby nie wykrywał sygnału .
Nie wiem za bardzo co zrobić. Resetowałem bios po przez wyjecie baterii jak i zworką na płycie.
Macie jakieś pomysły ?
A i jeszcze sprawdzałem z innym procesorem I3 3220 ale takie same objawy .
Jak sklep i nie minęło 14 dni - odsyłaj.
Może pamięć uszkodzona, może procek, może płyta (z objawów bym stawiał na nią chyba).
Bez setu do podmiany nic nie ruszysz, a konfiguracja naprawdę kiepska.
Znaczy miał byś to mały komputer pod telewizor.
Ram sprawny , zasilacz też , dyski również . Sprawdzone na drugim komputerze.
Niestety zakupiona na olx więc nici ze zwrotu.
Sprzedawca nic nie odpisuje .
Czyli najprawdopodobniej płyta poszła w diabła i pchnął felerną. Nie dam wiary by dwa procki były winne No to zostaje Ci kupić druga płytę, a sprzedawcy, jak masz sprawdzone inne podzespoły na 2gim kompie i znasz jego dane, to nasłać do domu niebieskie misie za oszustwo
Swoją drogą co Ciebie podkusiło do takiego zakupu, za 400-500 zł byś miał pewnie zestaw na fm2
Zalegał mi procesor i3 3220 po modernizacji komputera brata jak i zasilacz . Szukałem taniej płyty żeby miała hdmi . Ceny normalnych płyt to wydatek 150 zł w wzwyż . No i się skusiłem a tu ząg .
A bateria sprawna jest, rzadko, ale zdarza się, że płyta nie wystartuje bez baterii (lub z rozładowaną).
Dzwoń/pisz do sprzedawcy, jak nic nie odpowie, to prawdopodobnie oszust.
Baterię przełożyłem z drugiego komputera i te same objawy , sprawdzałem to już wcześniej.
Muszę sprawdzić czy jak podłączę grafikę i czy przez nią pójdzie obraz , w co wątpię.