Nie mogę włączyć komputera jeśli nie włożę do napędu płytki systemowej. Jeśli włożę to jest wszystko okej i komputer się włączy, jeśli zaś tego nie zrobie to pojawia mi się taki komunikat:
System Windows 7 Ultimate x86
Szukałem rozwiązań w google ale nie znalazłem nic sensownego. Mam nadzieję, że wy mi pomożecie
Uruchom komputer z płyty instalacyjnej Windows 7, Napraw komputer (na dole po lewej stronie), wybierz język i kliknij Dalej, wybierz Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania
Prawdopodobnie masz uszkodzony bootmgr, możesz przywróć system do tyłu za nim występował problem, możesz wsadzić płytę instalacyjną i odpalić z niej i zamiast instalacji wybrać naprawę.
A próbowałeś uruchomić wspomnianą naprawę dwuktrotnie? Spotkałem się już z przypadkiem - dotyczy co prawda Visty - że pełna automatyczna i zakończona sukcesem naprawa systemu jest wykonywana dopiero po drugim uruchomieniu. Przy pierwszym naprawiany jest pomniejszy błąd bootmanagera, a dopiero za drugim mamy do czynienia z pełną naprawą błędu uruchomienia.