Witam. Mam problem z odpaleniem mojego komputera po zmianie pasty na karcie graficznej. Wszystko skręciłem i podpiąłem tak jak było a po podłączeniu wszystkich kabli pod komputer po włączeniu go jest zero reakcji z jego strony, cały czas wyświetla się czarny ekran. Nie wiem już sam co mam zrobić.
Zasilanie do karty podpięte?
Tak, tylko jeden przewód do niej wychodzi i jest podpięty tak jak był wcześniej.
Po którejś z kolei próbie uruchomienia na chwilę ożył i system się uruchomił ale cały czas był zawieszony a po restarcie komputera wszystko wróciło do początku.
Masz integrę? - spróbuj może na niej ruszy. Tak czasem bywa - stary grat chodzi dopóki go się nie ruszy.
Jaką pastę dawałeś i czym usuwałeś starą ? Być może pasta wydostała się poza procesor i zrobiła zwarcie karty graficznej. Jakim środkiem usuwałeś starą pastę ? Jeśli była to jakaś woda perfumowana zamiast specjalnych środków jak izopropylen to całkiem możliwe, że poszło zwarcie na płytkę karty graficznej. Sprawdź czy działa zintegrowana karta.
Usuwałem stara pastę alkoholem izopropylowym, starałem się nałożyć jej tyle żeby właśnie nie wyciekło poza procesor karty, wyjąłem ja ponowie i właśnie sprawdziłem to czy nic nie wyciekło. Po ponownym podłączeniu zaczęło nagle wszystko działać, zobaczymy na jak długo.
Wygląda na to, że karta musiała być niedokładnie osadzona w slocie lub zasilanie dodatkowe było niedokładnie wpięte. Dobrze, że problem został usunięty.