Nie jestem pewny, czy to odpowiedni dział do takich spraw, ale przejdźmy do meritum.
Od momentu formatu PCta nie mogę połączyć mp4 z komputerem przez USB. Nie robiłem z nim nic takiego, przez co mógłby się choć trochę uszkodzić, najbardziej podejrzewam że to wina braku sterowników, albo coś.
Jak uprzednio przed formatem był podłączany ? Czy w menedżerze urządzeń w systemie widnieje jako znak zapytania, jako niewykryty sprzęt ? Możesz wejść w jego właściwości i szczegóły i sprawdzić identyfikator i podać cały ? To jest pci ven z rev - ta najdłuższa.
Z menadżerem urządzeń wszystko w porządku, a gdy podłączam mp4 do komputera, ten się ładuje, ale nic poza tym. Mimo tego, podaję identyfikatory moich dwóch głównych koncentratorów USB.
USB\ROOT_HUB&VID10DE&PID03F1&REV00A3
USB\ROOT_HUB20&VID10DE&PID03F2&REV00A3
@Dimatheus, żadnych sterowników w pudełku nie ma, choć opakowanie oryginalne, tak samo z ich stroną, tam też nic nie ma.
Ciężko dostępne, więc i linki nie do producenta, lecz do w miarę zaufanych portali. Pobrać bezpośrednio chyba sobie poradzisz i zainstalować. Potem sprawdź czy wykrywa twoją mp4.
A czy wyświetla ci jako nie wiem, np jako nieznane usb, nośnik, etc z wykrzyknikiem i itp ? Jest mało informacji, aby można było dokładnie zdiagnozować problem.
jak nie widzi to jeśli to win xp to daj sp3 i sterownik płyty głównej a i kodeki !
Win7 wykrywa praktycznie wszystko , potrzednie są upośledzone i trzeba ręcznie instalować lub wskazywać foldery !
Linux też sam wykryje bez problemu !
Możesz przecież mieć dwa systemy obok siebie (grub2.0 daje możliwość skinów nie będzie szpeciło czarno białą listą)
To spróbuj skorzystać z innego przewodu USB. Każde urządzenie powinno być jakoś widoczne w menadżerze urządzeń, gdy zostanie podłączone. W najgorszym wypadku powinno być widoczne, gadki urządzenie nieznane.
Co do rodzaju połączenia wybierz normalne bądź MS.