Komputer nie widzi sprzetu muzycznego


(Paluszekmich) #1

mam duzy problem ponieważ musiałem zrobić formata nie wiem co sie stalo ale musiałem więc zainstalowałem wszystko ale chyba coś ominąłem bo mój komputer nie widzi żadnego sprzetu Audio oraz WMP 10 nie odtwarza muzyki tak samo jak GG co mam zrobic aby działało ? dodam że płyta główna ma zintegrowaną kartę dźwiękową


(Tomik68) #2

A masz sterowniki do płyty głównej??

Jeśli tak to tam będą stery do muzyki!!


(Paluszekmich) #3

wyskakuje mi :

Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek HD Audoi friver !

ale przecież XP juz zaistalowalem i wszystkie stery chyba ?


(Tomik68) #4

Chyba nie wszystko

Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek HD Audoi friver !

ten komunikat coś mi nie pasuje do twierdzenia że masz wszystkie stery!!

Proponuję raz jeszcze instalować po kolei wszystko a potem zobaczysz czy pomogło!!


(Paluszekmich) #5

tzn windowsa od nowa :expressionless: ?

Złączono Posta : 21.11.2007 (Sro) 21:29

czy naprawic obecna instalacje np ?


(Tomik68) #6

nie tylko stery


(Paluszekmich) #7

ale stery od czego ? karty graf ? płyty głównej po kolei ? czy ktore ?


(Tomik68) #8

proponowałby tylko te które masz do płyty głównej...

Złączono Posta : 21.11.2007 (Sro) 21:42

a jeszcze jedno masz jakieś nierozpoznane urządzenia w menadżerze urządzeń??


(Paluszekmich) #9

mam jakis zółty znak zapytania ale w innych urządzeniach i to PCI Device mysle ze to klawiatura


(hevet) #10

Podaj nazwę płyty głównej.


(Tomik68) #11

PCI Device to właśnie dźwięk!!

Próbuj instalować sterowniki do płyty głównej tak jak już pisałem


(Jag1661) #12

Sterowniki masz na płytce od płyty głównej - lub ściągnij ze strony producenta płyty głównej...

P.s. - na przyszłość - po zainstalowaniu Windowsa (gołego!!) NAJPIERW instaluje się sterowniki od płyty głównej (w tym i dźwięk - jeśli używasz karty zintegrowanej z płytą główną) - kartę graficzną można na końcu :wink:


(Paluszekmich) #13

zainstalowałem Realtek HD Audio driver i nic ...


(Tomik68) #14

jakieś wykrzykniki w menedżerze urządzeń?


(Paluszekmich) #15

ok juz chyba znalazle stery tylko czym sie różnią rev 1.0 od rev 2.0 ?

bo ja mam rev 1001 ? to ktore ster ?


(Jag1661) #16

A czy w ogóle instalowałeś INNE sterowniki z płytki od płyty głównej? (jaka to płyta - tzn na jakim chipsecie?)


(Tomik68) #17

myślę że rev 1.0


(Ciupa Michal) #18

mógłby mi ktoś pomóc z tym problemem:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... z%B1dze%F1