Komputer nie widzi urządzeń na USB i PS2

Witam, mam komputer w którym była podłączona myszka jak i klawiatura pod PS2, kabel od myszki się przetarł i została kupiona nowa Titanum niestety brak modelu. Windows XP jej nie wykrywał, była wyłączona usługa Dostęp do urządzeń interfejsu HID i brakowało jednego pliku żeby włączyć usługę jednak nazwy już nie pamiętam. Usługę włączyłem, komputer nadal nie widział myszy. Komputer zabrałem żeby zrobić format jednak po podłączeniu go u siebie okazało się że klawiatura na PS nie działa, nie wykrywa nawet pendrive. Nie mogę nic zrobić na tym komputerze. Podłączając i odłączając klawiaturę przez ułamek sek migają mi wszystkie diody chyba trochę słabiej niż powinny, komputer nie reaguje.

a w BIOSIE masz włączoną obsługę USB/ PS2? , czy zrobiłeś format / jeżeli tak jakie stery wgrałeś …

Może niezbyt precyzjnie napisałem, komputer nie wykrywya klawiatury nawet do BIOSU nie mogę wejść. Rozebrałem zasilacz i mam winowajcę (spuchnięte kondensatory), sęk w tym że komputer miał podłączoną m.in kamerkę internetową i wszystko działało u mnie nie wykrywa żadnych urządzeń, teraz pytanie czy od tego zasilacza nie uszkodziła się płyta główna.

Podmiana zasilacza na inny tej samej mocy i brak zmian.

Temat do zamknięcia. Uszkodzony zasilacz (2kondensatorki) i dysk twardy. Własnie dysk utrudniał wejście do Biosu.

Proszę korzystać z opcji Edytuj , zamiast pisać post pod postem.

rgabrysiak