Pomóżcie, mi proszę bo jeśli nie to mój ojciec mnie zabije!
Więc wczoraj około 1 nad ranem zamknęłam monitor laptopa, który przeszedł w stan wstrzymania. Nie wyłączyłam go poprawnie tzn. nie kliknęłam w START, WYŁĄCZ, WYŁĄCZ. Poszłam spać.
Dzisiaj, o 21 próbowałam go włączyć. Bezskutecznie. Słyszę że działa, wiem że działa, ale na monitorze; pustka. Czarny ekran. Włączałam go przyciskiem - nic. Co mam zrobić???
Wypróbuj wszystkie przyciski od F1 do F12 wciskane jednocześnie z przyciskiem Fn.
Jak nie pomoże, zamknij klapę i otwórz ją ponownie, po czym wciśnij np klawisz kursora. Odczekaj chwilę.
Jak nie pomoże, to niestety nie widzę innego wyjścia jak zresetować go. Jak rozumiem komputer jest ciągle w stanie wstrzymania?
Jeżeli tak, to w końcu i tak się wyłączy, jak bateria padnie. A zatem proponuję go wyłączyć. Przytrzymaj wciśnięty przycisk zasilania przez 5-6 sekund. Laptop się wyłączy. Potem spróbuj go ponownie włączyć.
Inne wyjście, a efekt podobny.
Mniej bezpieczny: odłączyć zasilanie i wyciągnąć baterię (ryzykowne);
Bardziej bezpieczny: znaleźć od spodu dziurkę do resetowania i wcisnąć czymś w środku przycisk. Ryzykowne, jak włożysz coś metalowego w inną dziurkę niż trzeba.