Witam wszystkich forumowiczów!
Od dłuższego czasu nie mogę rozwiązać problemu ze zrzucaniem materiału z kamery minidv.
Rok temu kupiłem kamerę panasonic nvgs 80 - na kasetki.Zrzucanie materiału z tej kamery odbywa się za pośrednictwem karty fire wire,więc zakupiłem tą kartę razem z kablem.Zamontowałem kartę fire wire i wszystko działało jak należy,zrzuciłem przez kilka miesięcy baardzo dużo materiału jednak przyszedł taki dzień,że komputer najzwyczajniej przestał wykrywać moją kamerę.Przejrzałem setki for internetowych jednak żaden z założonych tam tematów nie pomógł mi rozwiązać problemu.Po wielu próbach instalowania nowych sterowników,kodeków,formatowania dysku doszedłem do wniosku,że może wina leży po stronie karty firewire,wiec zakupiłem dzisiaj nową jednak nadal po podłączeniu kamery nie ma żadnej reakcji ze strony komputera,a gdy chcę zrzucić materiał przez windows movie maker wyskakuje mi komunikat,że nie wykryto żadnego urządzenia.
Liczę na Waszą pomoc,wszelkie pytania odnośnie specyfikacji komputera itd kierujcie tu,a na wszystko odpowiem,pozdrawiam.