Komputer nie wykrywa karty graficznej


(F1ghterek) #1

Witam wszystkich.

Dzisiaj przyszedł do mnie mój nowy komputer.

Wszystko podłączyłem jak trzeba i działa.

Tylko że jest jeden problem.

Monitor reaguje tylko wtedy, gdy podłączę go pod płytę główną, ale jak pod kartę to nie.

Nie wykrywa go też w systemie i każda próba zainstalowania sterowników kończy się niepowodzeniem, gdyż nie wykrywa karty.

Specyfikacje:

Obudowa: SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0 (SPC106)

Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5", 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Napęd: Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK - BEZ SOFTU BA (SH-224DB/BEBE)

Płyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3H, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN, mATX (GA-B85M-D3H)

Procesor: Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA 1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh

Karta graficzna: Palit GeForce GTX 770 JetStream 2GB GDDR5 (256 Bit), 2xDVI, HDMI, DP, BOX (NE5X770S1042J)

Zasilacz: Cooler Master B500 ver. 2, 500W (RS500-ACABB1-EU)

Pamięć: GoodRam DDR3 PLAY PC1600, 8GB 2x4GB, CL9, Niebieski (GYB1600D364L9S/8GDC)

Dodam że mój monitor ma wejście VGA.

Pozdrawiam. 


(mrFreeze) #2

Zasilanie do karty podłączyłeś? Dobrze siedzi w pci-e?


(F1ghterek) #3

Wszystko dokładnie włożone, a czy dobrze siedzi to nie wiem bo na morele.net zamawiałem i tam mi składali.

A może coś w BIOSIE muszę dodać/zmienić?

p.s włożone w sensie kable.


(mrFreeze) #4

To otwórz budę i zobacz. W ogóle jak można napisać posta nie sprawdzając czy np. karta w transporcie się nie poluzowała. Może ktoś nie wpiął zasilania do karty.


(rgabrysiak) #5

 

Proszę skorzystać z przycisku Edytuj oraz opcji Użyj pełnego edytora , a następnie dokonać korekty tytułu.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.