Komputer nie wyszukuje sieci wifi

Cześć. Mam problem, ostatnio zauważyłem że mój komputer nie wyszukuje żadnych sieci wifi… nigdy tego nie sprawdzałem bo zawsze używałem modemów i było okej, teraz przerzuciłem się na router i nic, komputer nie wyszukuje żadnej sieci wifi. Robiłem już skan, sprawdzałem w usługach itd. nic nie pomogło, proszę o pomoc

Zobacz:https://www.download.net.pl/karta-sieciowa-nie-wykrywa-sieci-oto-rozwiazanie-problemu/n/7171/

Laptop? Stacjonarny?

Hej,

• A jaką masz kartę WiFi?
  • Czy to przypadkiem nie jest laptop? A jeśli tak, to nie masz przełącznika fizycznego bądź skrótu klawiszowego, który kartę WiFi wyłącza?

Pozdrawiam,
Dimatheus

1 polubienie

Zacznijmy od podstaw. Czy obsługa wifi w routerze jest włączona? Jeśli tak, to czy ssid jest widoczne?

Dziwna sprawa, wczoraj jeszcze widziałem kartę w menedżerze urządzeń a teraz znikła, z tego co pamiętam jest to jakaś od intela i komputer stacjonarny - nie laptop… może trzeba wymienić??

No to spróbuj sprawdzić programem Speccy bądź HWInfo, albo nawet systemowym menadżerem urządzeń, czy karta faktycznie jest w komputerze.

1 polubienie

kartę sieciową wyszukuje ale niestety nadal nie widać żadnej sieci wifi (testowałem hwinfo)

A możesz pokazać na screenie, jak karta widziana jest w menadżerze urządzeń? Może usługa autokonfiguracji sieci WiFi jest wyłączona?

1 polubienie

robiłem już sfc scannow, włączałem usługę… nic to nie dało
Tak to wygląda

Tylko że karta Intel I217-LM to przewodowa karta sieciowa gigabitowa, a nie karta WiFi.