Nie myślałeś o czymś na intelu? AMD średnio nadaje się do gier. Sam kiedyś byłem fanem AMD, ale po tym jak kupiłem pierwszy komputer oparty na procesorach intel, to już wiedziałem że za prędko nie wrócę do ich konkurencji. Reszta dobra w tym przedziale cenowym nie ma co wybrzydzać. Dysk 2 TB, na pewno jest Ci potrzebny taki duży, i nie myślałeś o dołożeniu dysku SSD, jest to super sprawa żeby przyspieszyć komputer, i myślę że warto będzie w niego zainwestować przy takim zestawie. Jeszcze kwestia posiadania systemu, posiadasz swój własny, edycję box?
Tak system posiadam i jest to win 10 . A co do Intela wszystko wydaje sie byc straszliwie drogie Mam lapka z i5 i jakos niespecjalnie sie spisuje a chcialbym cos z 4 rdzeniami bo czasami robie cos w 3d .
Rozumiem, założyłem że grafika ma mniejszy priorytet. W takim razie co do procesora nie doradzę nic innego, ale reszta podzespołów prezentuje się dobrze, przynajmniej moim zdaniem. Sam dołożyłbym tylko dysk SSD, zaczynają teraz drożeć, ale chyba dalej może wyrwać jakiegoś za 200 zł nawet.
Ok dzieki za info w konfiguracji zmieniłem z 2 TB na jeden i jakak tanszą obudowę. Cena spadla do 1800 . A jaki SSD byś polecił ? Kingston, Adata ? Myslałem nad crucialem ale tez sa dosc drogie .
Z lepszych to dyski Intela, ale cenią się. Ostatnio używam z GoodRam’a i jestem bardzo zadowolony. Kingston też wypada dobrze w opiniach innych użytkowników. Wybierałbym z tych trzech.
To moje propozycja, za tą cene 240 gb warto, a i dysk u mnie sprawdzony i działa na prawdę super, mimo że może lekko odbiegać od droższej konkurencji to i tak dobrze wykonuje swoje zadanie.
Z iridium nie już tak fajnie, widziałem że ludzie miewają problemy z nimi. Sam spotkałem się z sytuację że system sypał się na nim gdy podmieniłem w laptopie oryginalny dysk, właśnie na ten. Dlatego też go nie poleciłem. A co do zamawiania czasami warto poprosić żeby nie podłączali karty graficznej, częste problemy, i podczas wysyłki zdarzało się że wypadała, niszczyła port itd. Założenie jej samemu też nie jest trudne.