Nie mam pojęcia co to może być po pewnym czasie komputer czasami zaczyna działać wolniej wszystko przycina. Po restarcie znowu działa normalnie na kilka godzin i znów zaczyna spowalniać. Proszę o pomoc
Windows 7 Professional 64 bit
- Procek / Ram / Dysk
- Screen z menadżera zadań z obciążeniem np. w czasie pisania odp na dobre programy.
Z Twojego wpisu… Wrozbita Maciej: wymień na nowy
No to chyba już znasz odpowiedź, sprawdziłbyś prędkości dysku i będą lipne. Drań pada, do wymiany.
Hej,
36 uszkodzonych sektorów, więc raczej ciężko. Można spróbować zerowania dysku, które usunie wszystkie dane z dysku. Być może uda się sektory odzyskać, ale na cuda bym nie liczył.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Tylko dziwne, bo po grze mi najczęściej się tak działo, a do tego karta graficzna zdarzy się że ekran “mignie” i pojawia się że sterownik graficzny przestał działać ale odzyskał sprawność i po tym nagle zaczął normalnie działać. Akurat mi zwolnił godzinę temu i jak karta mignęła i wyświetliła komunikat znów działa poprawnie.
To może trzeba przeinstalować sterowniki do karty graficznej - może pojawiły się jakieś zaktualizowane ich wersje?
Co do dysku to odczyty nienajgorsze - te piki mogą wynikać z uszkodzonych sektorów, ale także z działania antywirusa czy zadań w systemie operacyjnym.
Spróbuję zaaktualizować je ponownie i zobaczę czy to problem może dotyczyć tego, choć to mało prawdopodobne
Skoro pojawia się komunikat, że sterownik odzyskał sprawność, to jest ewidentny błąd po stronie sterowników.