Zacznę w ten sposób, że testowałem wiele sposobów z różnych forów, także i tego.
Problem mianowicie jest taki, że komputer wyłącza się normalnie i po wyłączeniu (juz nie chodzi) po jakichs 3 sekundach, zawsze tak samo włącza się z powrotem…
Sprawdzałem zasilacz od kolegi więc to nie to, w BIOSie zmienialem Wake on Lan na DISABLE, w systemie Automatyczne uruchamianie ponowne w razie awarii wyłączałem i inne już nie pamiętam, ale nic to nie dało. Proszę was o inne pomysły, co może być tego powodem i nie proście mnie o specyfikacje komputera, trochę się na tym też znam więc, ona wam się tutaj nie przyda, to IdeaPad lenovo y530 3 letni, wszystko było w porządku do czasu. Ten laptop dość mocno się grzeje, podejrzewam tez jakieś przegrzanie plyty głownej, styków czy czegoś, ale to wydaje mi się mało prawdopodobne, bo komputer uruchamia się charakterystycznie po 3 sekundach za kazdym razem, czyli wyłącza się normalnie na 3 sekundy…
Jeśli macie pomysł albo wiecie to proszę pomóżcie.
Miałem podobny problem przy kilku naprawach i w każdym problem był z zasilaczem bądź gniazdem zasilania na płycie. Więc weź jakiś porządny zasilacz i posprawdzaj kondensatory na płycie.
Miałem to samo, nowy komputer kupiony wczoraj. Głupi problem ale u mnie to była wina sterowników od karty graficznej, nie zainstalowałem sterów i problem znikł więc może to samo u ciebie. A i trzeba robić formata bo jak usuniesz z panelu sterowania to nic nie da ;/.