Złożyłem komputer: Asus P5K SE/EPU s.775 P35, C2D E7200, 2x1gb ddr2 @800 geil black dragon, gigabyte hd4850, wd aaks 320gb, neotec maximus 440W. Po naciśnięciu power, wszystkie wentylatory etc chodzą, dysk też, ale obraz się nie załącza. Z zasilacza do płyty głównej podpiąłem 20 pinowe gniazdo + 4 pinowe, do karty graficznej wchodzi 6 pinowe. Mam dodatkowo napęd na sata podpięty. Próbowałem z jedną kością, ale nadal nic. Coś swoją drogą instrukcja jest niepełna do płyty głównej, nie pisze jak podłączyć przedni panel z dźwiękiem i gdzie włożyć hdd led oraz speaker (ten głośniczek). Czy jest coś winne to, że mogłem pomieszać coś z tymi kabelkami - power, reset itp? Albo, źle włożyłem procesor (w co wątpie, bo upewniałem się kilka razy zanim założyłem chłodzenie na niego [boxowe jak coś]). Wiem, że były już jakieś tematy z tym problemem, ale żaden nie pomaga rozwiązać problemu.
Nie mam podłączonego właśnie speakera, gdybym miał byloby prościej zlokalizować błąd. Ja pisałem wcześniej w instrukcji albo czegoś brakuje albo po prostu nie mogę tego znaleźć.
EDIT:
W dodatku kiedy załącze go muszę gasić z tyłu na wyłączniku zasilacza.
Jak nie chce się wyłączyć przyciskiem power to nie fajnie to wróży, spróbuj złożyć kompa na tzw. pająka i zobacz co powie jak nic to podmieniaj tak długo części od kompa aż dojdziesz do tego co powowduje ten problem
Odłącz wszystkie kable z przedniego panelu i podłącz tylko od powera i sprawdź może jednak źle coś podpiasz(może odwrotnie wkładasz). A jak nie to prawdopodobnie wina grafy. Proponuje sprawdzic inną grafe.
Podziałało, dzięki <3. Jest to moje pierwsze starcie z taką konfiguracją dlatego tyle problemów mi to sprawiło. Następnym razem będę pamiętał o dodatkowym gnieździe 4 pinowym. Jeszcze raz dzięki.